13 noviembre 2014

Coincidint el passat 11 de novembre amb l’aniversari de la primera expedició missionera de Don Bosco el Dicasteri per a la Comunicació Social va posar a disposició de tots el pòster de l’Estrena 2015, "Com Don Bosco, amb els joves, per als joves".

El pòster de l’Estrena de l’Any Bicentenari de Don Bosco ja està disponible per a la seva descàrrega digital des del lloc sdb.org en 7 idiomes diferents – italià, anglès, espanyol, francès, portuguès, polonès i alemany – tant amb un arxiu complet (versió JPG ) o arxius editables (versió PSD, amb les tipografies usades), i en dos nivells de qualitat diferents (alta, per impressió, mitjana, per a altres usos).

El P. Bruno Ferrero, creador del cartell, explica la composició en sis punts:

1r) "El somni dels 9 anys de Don Bosco avui, potser seria així. Amb els joves en equilibri entre el cel i la terra, suspès i sense un veritable punt de suport segur, un punt estable que ofereixi aquest mínim de seguretat necessari per començar a viure.

2n) La pregunta del nostre temps és: On són els adults? Amagats en el cúmul de privilegis que han guanyat, esgotats, pessimistes, tenen poc a transmetre.

3r) Els nens i els joves han de "conformar-se" amb el seu petit bagatge moral de tots els dies, veient-se a Facebook. Sense passat ni futur. Són veritablement pobres i abandonats.

4t) Hi ha nens i adolescents que creuen que mai podran complaure als seus pares sense importar el que facin, i per tant rebutjar inconscientment el món adult i els seus ‘estúpids’ valors.

5º) ‘Mira’, diu Maria a Don Bosco. ‘Aquí tens el teu camp, aquí és on has de treballar’. Don Bosco no té por, està habituat a caminar en una corda fluixa entre el cel i la terra. Ell només sap arribar als joves on hi són. Ell va allà, on hi ha els joves. A tots els repeteix: ¿Voleu una vida qualsevol o voleu canviar el món? Podeu comptar amb mi. Jo vaig amb vosaltres. La vida és una aventura meravellosa i junts podem aconseguir-ho ".

6è) I als educadors pregunta: ‘Han de demostrar, no ensenyar!’ I també ‘els joves saben el que volen, però no saben el que és realment necessari per a ells. Aquests joves realment necessiten una mà benèfica, que tingui cura d’ells, els conreï, els guiï … ‘".

El pòster de l’Estrena 2015 és "Amb els joves, per als joves" també per una altra raó: un cop concebuda la idea del pòster es van fer els primers esbossos -amb l’ajuda del salesià coadjutor Luigi Zonta de Torí- l’elaboració gràfica va ser desenvolupada per el jove artista Luca Pontassuglia, de 20 anys, presentador de l’Oratori salesià de Vasto, va créixer en el grup dels "Amics de Domingo Savio". Egressat de l’Escola d’Art "B. Jacovitti "de Termoli, i malgrat la seva joventut compta amb nombrosos treballs artístics entre els quals es troba el reconeixement com a" Alfiere del lavoro "lliurat pel President de la República Italiana, Giorgio Napolitano.

Cal destacar la contribució de la redacció de l’Agència Info Salesiana, en termes de coordinació, per a la traducció de les diverses llengües i l’adaptació gràfica, seguida pel Sr. Andrés Felipe Loaiza.

En la seva versió en paper el pòster serà distribuït a tot el món juntament amb l’edició d’octubre de ANS Foto.
 

També et pot interessar …