13 noviembre 2014

Els passats 22 i 23 d’octubre l’obra salesiana de Lleida (PES, Parròquies, Esplai, Mijac, Comunitat i VOLS) va participar de la primera de les tres  sessions formatives de l’Espiral Solidària que imparteix la secretaria tècnica de l’ONGD VOLS.  

L’Espiral Solidària, és una iniciativa impulsada per l’ong salesiana Solidaridad Don Bosco conjuntament amb VOLS-Voluntariat Solidari i que pretén sensibilitzar i empoderar a les persones sobre diferents temàtiques. 

 

Laura Garcia, especialista en el tema i tècnica de VOLS, va animar durant els dos dies i amb diferents grups d’educadors, monitors, catequistes, salesians i voluntaris de l’obra, la sessió sobre Consum Responsable.

Una reflexió sobre com el nostre consum de vegades poc responsable, pot afectar a terceres persones que viuen en situacions d’extrema pobresa i en condicions infrahumanes, ja sigui per la situació del seu país, per la seva manca de recursos educatius, sanitaris, alimentaris, etc.

Enguany l’obra salesiana de Lleida ha apostat per aquesta formació conjunta, per tal d’aprofitar tots els recursos que tenim a l’abast i que ens faciliten la implementació dels diferents itineraris educatius, com ho és el PLAJIS (pla sobre la justícia i la solidaritat) amb els nostres joves.

Sovint ens manquen recursos per dur a terme certes campanyes de sensibilització en referència a la solidaritat entre ells i entre els altres, que de vegades no veuen, i ens manquen arguments per fer reflexions amb els joves que atenem. L’espiral solidària és una oportunitat de tenir eines que ens faciliten aquesta feina i que alhora ens eduquen a nosaltres també . 

Tenim previst dues formacions més que es duran a terme entre el segon i el tercer trimestre i cada una de les formacions anirà acompanyada per una campanya solidària en la que participaran en la mida del possible els diferents àmbits. La formació sobre el consum responsable anirà acompanyada de la participació en el gran recapte d’aliments. Tots els joves i educadors de la PES de Lleida afronten la campanya amb molta il·lusió i empenta.

També et pot interessar …