12 noviembre 2014

 

Amb motiu de la celebració del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, la casa salesiana de Màlaga durà a terme el proper divendres 21 de novembre, a les 18:00, una conferència sobre el Sistema Preventiu a 2015, sota el títol "Una pedagogia que no mor amb el temps ", i impartida pel salesià Francesc Riu.
 
Riu va ser vicari provincial de l’extinta Inspectoria Salesiana de Barcelona, entre el 1973 i el 1976, i responsable, entre altres funcions, de la formació permanent de l’Escola Universitària Blanquerna. A finals dels anys setanta va promoure la realització d’unes jornades de treball sobre el paper de l’educació catòlica i el seu fruit va ser la creació de l’Escola Cristiana de Catalunya, on va ocupar el lloc de secretari general durant trenta anys fins a la seva jubilació el 2005.
 
Entre altres responsabilitats ha estat al capdavant de la Delegació General d’Educació Cristiana de l’arquebisbat de Barcelona, i ha estat membre del Consell Pastoral Diocesà. L’any 2000 va ser nomenat delegat general d’educació cristiana de la diòcesi de Barcelona,  i en el curs 2001-2002 director del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió de la Conferència Episcopal tarragonina.
 
És autor de nombrosos llibres sobre pedagogia, tant de reflexió sobre l’educació catòlica i el seu encaix en el marc legal espanyol, com algunes obres de catequesi. 
 
Per la seva banda, el director de la casa salesiana de Màlaga, Felipe Acosta, expressava el sentit d’aquesta conferència dins dels actes del Bicentenari en un any en què la ciutat té com a desig "que Don Bosco segueixi viu fent aquest infinit bé que ha fet i fa als joves de tot el món. Per no trair-lo vivim i actualitzem un estil educatiu que segueix tenint èxit avui "
 

També et pot interessar …