11 noviembre 2014


Vint-i-sis nous treballadors de la Inspectoria María Auxiliadora, de diferents presències salesianas, van assistir a les Jornades d’Estil Salesià que van tenir lloc del 5 al 7 de novembre a Godelleta, València. Javier Torregrosa, coordinador Inspectorial de les Escoles de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Saragossa, va anar l’encarregat d’acollir-los i guiar-los al llarg de la trobada. Entre els participants es trobaven professors i treballadors socials dels diferents projectes salesians.

En la primera conferència, el salesià i coordinador de Pastoral Juvenil, Pablo Gómez, va presentar els elements fonamentals de la Pastoral Salesiana, com "alguna cosa al que em sent anomenat i enviat a realitzar, com una vocació". "Déu estima a cada xic i xica entranyablement i té un projecte de felicitat per a cadascun”.

Després del sopar, el mag i manyaga, Iván Arribas, va oferir un espectacle sobre la màgia de la vida i l’ésser educador. Amb increïbles trucs, va demostrar que l’impossible pot fer-se realitat i que entre tots podem aconseguir un claustre il·lusionat i unit.

El dijous al matí, José Joaquín Gómez, va fer un recorregut per la vida de Don Bosco com a resposta a les necessitats dels joves. A la vesprada, el psicòleg Pablo Viudes va inspirar a tots en el seu compromís com a educadors: "Si un no canvia, no aprèn. Demanem als xavals que canvien si nosaltres estem disposats a canviar". Com a colofó, els músics de *Assisi van proposar una experiència educadora i espiritual als presents.

El divendres, la coordinadora de Pastoral del Col·legi Don Bosco d’Alacant, Maje Yagües, els va explicar diferents recursos per a l’acció educatiu-pastoral i els va convidar a formar part d’una gran família educativa.

La trobada va finalitzar amb l’Eucaristia, un moment d’unió en el qual els professors van donar les gràcies pels dies que havien compartit.

També et pot interessar …