10 noviembre 2014


Els pròxims dies 22 i 29 de Novembre tindrà lloc la Jornada Inspectorial d’Inclusió Social, al Campello i Godelleta, respectivament. Una jornada oberta a tots els agents educatius de la zona centre de la Inspectoria Maria Auxiliadora (salesians, família salesiana, professors, animadors, catequistes, educadors…) interessats en el tema de reflexió que es proposa.

En aquesta ocasió les jornades començaran a les 9:00 hores del matí i finalitzaran a les 14 hores, amb la possibilitat de compartir junts el menjar aquells que ho desitgen.

Enguany volem reflexionar junts sobre el consum d’alcohol i altres substàncies en els adolescents. La jornada serà dinamitzada per Silvia Bases i Alfonso Cañueto pertanyents al Projecte Energy Control (http://energycontrol.org/) de l’ONG ABD-Associació Benestar i Desenvolupament. Silvia Bases és Educadora Social i Màster en drogodependències. Coordinadora de l’àrea de mitjà educatiu d’Energy Control, tècnica en prevenció del consum de drogues. Alfonso Cañueto és Educador social, Tècnic en prevenció en el consum de drogues de Energy Control Madrid. Tots dos tenen àmplia experiència en la realització de tallers per a adolescents i joves en aquest àmbit, així com en la realització de formacions per a professionals i famílies.

Energy Control va sorgir a Barcelona en 1997 com un projecte pioner a Espanya en l’àmbit de la reducció dels riscos associats al consum recreatiu de drogues, havent rebut des de llavors el reconeixement de nombroses administracions (europees, estatals, comunitàries i locals) així com el suport i col·laboració de el propi sector de el oci nocturn i una excel·lent acceptació per part dels nostres destinataris finals: els consumidors de drogues.

En l’àrea educativa les seues intervencions estan dirigides a tota la comunitat educativa amb l’objectiu d’aportar informació útil sobre drogues, tenint en compte les diverses necessitats de l’alumnat, la família i els professionals que treballen amb joves i adolescents. En la jornada es desenvoluparan els següents continguts: evolució i canvis en els patrons de consum de drogues, perspectives, discursos i polítiques de droga, contextualitzant: situació actual del consum de drogues en adolescents en l’Estat espanyol, prevalences, efectes i mites sobre l’alcohol, cànnabis i altres drogues, l’adolescència com a etapa vital, entre altres temes.

La metodologia de la jornada compagina les explicacions de la docent amb l’experiència i reflexió pràctica.

Inscripcions

També et pot interessar …