7 noviembre 2014

La FEDAIA, la federació d’entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d’exclusió social, ha engegat la campanya hashtag somriuxlainfancia a les xarxes socials per recordar la necessitat d’invertir en la infància més vulnerable.
 
Les 8 Plataformes d’Educació Social (PES) dels Salesians a Catalunya hi participen activament en aquesta campanya com a entitats membres de la FEDAIA. Paco Estellés, Responsable de les PES dels Salesians a Catalunya, Vicepresident de FEDAIA i Coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT), ha animat a tothom a donar suport i impulsar la campanya.
 
La federació impulsa un hashtag per reivindicar la necessitat d’invertir en la infància més vulnerable i promoure la festa solidària que organitza aquest dissabte 22 de novembre
 
Des d’aquesta setmana i fins al 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants, la FEDAIA promourà a les xarxes socials el hashtag hashtag somriuxlainfancia per recol·lectar selfies amb somriures i promocionar així la festa que organitza el dissabte 22 de novembre a Port Aventura a la qual hi assistiran més de 3.000 infants en risc d’exclusió social.  S’ha triat el somriure com a lema per a la festa perquè és un element que iguala a tots els nens, més enllà de la seva situació social o econòmica.
 
Per a la festa, la FEDAIA ha posat a la venda- a través de Ticketmaster- entrades a Port Aventura pel 22 de novembre a un preu especial de 18 euros. Part de la recaptació es destinarà als programes que impulsa la federació per afavorir la igualtat d’oportunitats entre els infants més vulnerables però també perquè molts d’ells puguin participar d’aquest dia a Port Aventura.  
 
Com es pot col·laborar amb la campanya somriuxlainfancia?
 
Pujant a les xarxes socials un selfie amb aquest hahstag, comprant una entrada per a la festa del dia 22 de novembre o ajudant a donar a conèixer la campanya.
 
Amb aquestes iniciatives, la FEDAIA vol posar de relleu la urgència d’invertir en polítiques que garanteixin el benestar de la infància a curt i llarg termini i que garanteixin la igualtat d’oportunitats entre tots els infants. Creu que aquest objectiu passa per homologar el percentatge que Catalunya i Espanya destinen a polítiques d’infància i família- 0,9% i 1,4% del PIB respectivament- a la mitjana europea que és del 2,2% del PIB.
 
La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per 90 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.

 

També et pot interessar …