6 noviembre 2014


L’Inspector de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Cristóbal López, i el coordinador inspectorial de plataformes socials, José Luis Aguirre, van visitar als joves dels Pisos d’Emancipació Magone de València, aprofitant la seua estada en la ciutat per a participar en una reunió del consell inspectorial.

Aprofitant l’estada del consell inspectorial en la ciutat de València, l’Inspector, Cristóbal López i el Coordinador Inspectorial de Plataformes Socials, José Luis Aguirre van visitar als joves dels pisos d’Emancipació Magone de València, la nit del 5 de novembre, en companyia de l’educadora dels pisos, de Rosana Palomares, i del responsable de plataformes socials de la zona centre de la Inspectoria, Segundo García.

L’Inspector va poder dialogar amb alguns d’ells en la seua pròpia llengua, cosa que va resultar enormement positiva per als joves. En un ambient molt familiar i distès, assaborint un bon te – molt propi de la cultura Africana – els joves van explicar a l’inspector els aspectes que més valoren de la seua estada en el projecte. Cadascú a la seua manera i amb estil propi va deixar regna solta perquè parlara el cor. Entre altres coses, el joves van destacar “l’ambient de família que et fa sentir com en la teua pròpia casa”, “la confiança dipositada en ells”, “la disponibilitat permanent de l’equip educatiu per a atendre les seues necessitats”, “les possibilitats que se’ls obrin de cara al futur”, “l’ajuda per a la formació, cerca d’ocupació i per a l’obtenció de permisos de residència i treball”, i “la igualtat que hi ha entre totes les persones per contrast amb una societat dividida en castes en altres països”.

Tots se senten molt agraïts per l’oportunitat de participar en aquest projecte i perquè se’ls tracta com una família. L’inspector, a manera de bona nit, els va transmetre que “la millor forma de ser agraïts és repetir ells mateixos l’experiència amb altres persones que es troben en situació de necessitat. Que més endavant, quan estiguen millor situats en la vida no obliden que ells van rebre ajuda i que ara potser puguen oferir-la als altres. Qui no viu per a servir no serveix per a viure”. Amb aquestes paraules es va acomiadar la jornada.

En aquest moment en els pisos d’emancipació Magone de València hi ha una desena de xics, tres d’ells de nacionalitat maliense, un de Guinea Conakry, tres del Marroc, un de Gàmbia, un de Pakistan i un espanyol.

També et pot interessar …