5 noviembre 2014

"Em plau anunciar que el pròxim 21 de juny, Déu mitjançant, marxaré en peregrinació a Torí per a venerar la Santa *Síndone i honrar a Sant Joan Bosco, en la celebració del bicentenari del seu naixement". Amb aquesta paraules el Papa Francisco comunicava en l’audiència general del dimecres 5 de novembre davant milers de fidels al Vaticà que el pròxim 21 de juny de 2015 visitarà la ciutat de Torí. 

Per la seua banda el Papa Francisco va enviar una especial salutació a l’arquebisbe de Torí monsenyor Ceare Nosiglia i a l’alcalde Piero Fassino, en aquest anunci que va ser avançat pel Papa als participants en el curs "Praxi canònica", promogut pel Tribunal de la Trencada romana, durant l’audiència d’aquest matí a les 9 en l’Aula Paulo VI, del Vaticà, i conegut per tots posteriorment en la Plaça de Sant Pere.

La possibilitat de la visita del Papa va començar a circular a Torí durant el passat 31 de gener, coincidint amb la festivitat de Sant Joan Bosco. Mesos després s’ha dut a terme la confirmació oficial de la visita a la ciutat en la qual el sant italià va fundar Congregació Salesiana i on es va dedicar a educar als joves amb menys possibilitats.

Han sigut nombroses les ocasions en les quals el Papa Francesc ha demostrat la seua estima per la Congregació Salesiana. A principis de 2014 ja va dur a terme la visita a la parròquia romana del Sagrat Cor de Jesús, fundada per Sant Joan Bosco un any abans de la seua mort i que roman atesa pels Salesians. Un gest amb el qual el Papa Francesc va voler acostar-se als voltants de la coneguda estació de Termini a Roma, com a símbol de les perifèries a les quals es refereix en el seu missatge, i en les quals es troben els salesians avui.

D’altra banda, el passat 17 de gener, el Pontífex es va reunir amb l’Arquebisbe de Milà, el Cardenal Angelo Scola, encarregat d’administrar l’exposició internacional del Llençol Sant en aqueixa ciutat italiana.

L’Arquebisbe de Torí, Monsenyor Cesare Nosigila, com “custodi de la Santa Síndone”, s’havia dirigit al Papa per a sol·licitar-li “una ostensió extraordinària de la Santa Síndone durant el període de la celebració del Bicentenari de Don Bosco”, que se celebrarà en 2015. El Papa va autoritzar aquesta exposició que tindrà lloc, durant 45 dies, entre abril i agost del 2015.

Coincidint amb aquests dos grans esdeveniments tindrà lloc la visita prevista per al pròxim 21 de juny.
 
 
 

També et pot interessar …