22 octubre 2014

El matí del 22 d’octubre ha tingut lloc a Barcelona la inauguració del curs de l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCR) Don Bosco de Martí-Codolar. La taula de ponents l’han conformada Joan Lluís Playà, Delegat de la zona nord de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Jordi Latorre, Director de l’ISCR Don Bosco, Armand Puig, Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, i Joan Josep Moré, Cap d’estudis de l’ISCR Don Bosco.
 
El director de l’ISCR Don Bosco, Jordi Latorre, ha presentat la memòria acadèmica del curs 2013-14, i després s’ha centrat en la importància de promocionar l’ oferta formativa on-line per a la Llicenciatura en Ciències Religioses, especialitat en Pastoral, que ofereix l’Institut. Es tracta d’una oferta formativa on-line única a tot el territori espanyol, amb el gran avantatge que comporta utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
 
Latorre també ha volgut destacar la importància del fons bibliogràfic de Martí-Codolar en l’àmbit de la salesianitat, indicant que es tracta d’un referent dins l’estat espanyol en aquesta matèria.
 
Joan Lluís Playa, Delegat de zona, ha remarcat el carisma salesià de l’ISCR Don Bosco, explicant la importància de generar aquest clima de família transversal que tant agradava a Don Bosco. Convidat per a l’ocasió, Armand Puig, Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, s’ha mostrat molt agraït de que el carisma salesià hagi donat fruit en la figura de l’ISCR Don Bosco, i ha destacat la bona entesa i col·laboració existent entre l’ISCR Don Bosco i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).
 
El darrer torn de paraula ha estat per a Joan Josep Moré, Cap d’estudis, qui ha presentat la figura de Don Bosco com a pastor i educador, destacant que “el sant dels joves va ser un home del seu temps però que es va saber adaptar molt bé als canvis de l’època que li va tocar viure”.
 
Moré ha afegit que “Don Bosco va ser un home emprenador, que des de ben petit era capaç de mobilitzar el seu entorn”. El Cap d’estudis ha volgut destacar la sensibilitat i el compromís social de Sant Joan Bosco amb els més joves, il·lustrant-ho molt bé amb aquesta frase del sant “Doneu als pobres allò que els toca per justícia perquè no ho hagin d’agafar per la força”.
 
Reconeixement al professor Josep Maria Maideu i entrega de diplomes als estudiants
 
L’acte ha finalitzat amb un emotiu reconeixement al professor Josep Maria Maideu, molt estimat a la casa, que durant molts anys ha estat professor de Catequètica a l’ISCR Don Bosco.
 
Amb unes paraules emotives d’agraïment i repassant la seva llarga i consolidada trajectòria personal i professional, Jordi Latorre i Joan Lluís Playà li han volgut retre un bonic homenatge que ha finalitzat amb l’entrega d’una placa de reconeixement i l’aplaudiment de tot l’auditori. 
 
Tot seguit, s’ha procedit a l’entrega de diplomes dels alumnes de l’any passat. Una missa i un dinar de germanor han tancat la jornada.

També et pot interessar …