20 octubre 2014

La delegació de VOLS Lleida va participar dissabte 18 d’octubre al Solidàrium 2014. Un any més la delegació,  juntament amb una vuitantena d’entitats solidàries de la ciutat, va mostrar a la ciutat els seus projectes i activitats solidàries.

 
A l’estand de VOLS, també es va exposar una mostra de les joguines solidàries que ven la delegació per promocionar la cooperativa Fatima center, formada per dones en situació d’exclusió a Thailandia, i que gràcies a la venda dels seus productes poden criar als seus fills sense haver de marxar de casa. Al marge la venda d’aquestes joguines, fetes a mà, ens recorden que les joguines tradicionals són una font d’imaginació pels infants i pares.
 
Enguany, la mostra d’entitats tractava el tema de salut i gènere i en aquest sentit VOLS se sent molt identificat amb el tema, ja que des de fa dos anys ha defensat la proposta de la creació de pous a Benín – projectes subvencionats per l’Ajuntament de Lleida-  amb la finalitat de que els infants, i especialment les nenes del poblat poguessin  anar a classe. El projecte també ha contribuït a millorar la salut dels poblats, ja que s’han constituït equips locals formats en hàbits d’higiene que han fet formació i sensibilització a la comunitat.
 
Un any més la possibilitat de trobar i compartir un espai de difusió de la solidaritat amb les entitats de Lleida ha fet del Solidàrium una jornada entranyable on la delegació i els voluntaris s’han bolcat per estar presents i compartir solidaritat. VOLS- Lleida també forma part de la Coordinadora d’ONG i altres moviments solidaris a Lleida, participant molt activament del treball en xarxa.

També et pot interessar …