17 octubre 2014

 

Amb una xifra propera al miler de persones, el superior de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Cristóbal López, va col·locar la primera pedra del nou edifici del Col·legi Salesià Sant Rafael d’Elx, el 15 d’octubre.

Tots els alumnes del col·legi Sant Rafael al costat dels seus pares, avis, amics, professors i un bon grup d’alumnes del San José Artesano, han sigut testimonis d’un fet històric per a la Comunitat Educatiu-Pastoral de Salesians Elx. A les 16:45 hores estaven tots els alumnes en la pista del pati, uns asseguts, uns altres dempeus, i es van convertir en testimonis de la col·locació de la primera pedra de la pista coberta i del pavelló multiusos que en breu començarà a alçar-se.

El passat 19 d’agost, recentment acabades les festes de la Mare de Déu de l’Assumpció, a les 8 hores feia la seua entrada en els patis del col·legi el primer camió que transportava les tanques i els primers sacs d’arena, ciment i rajoles.

L’empresa Clásica Urbana començava a desenvolupar el projecte preparat per l’estudi d’arquitectura Ramón Moya, i que després de llargues gestions administratives i burocràtiques del nostre Ecònom Inspectorial, Antonio Echeto, i el despatx d’advocats d’Eduardo Medina, aconseguien engegar, gràcies a l’esforç realitzat des de fa quatre anys pel que fora Inspector de València, Juan Bosco Sancho i el consell inspectorial, que van aprovar la petició presentada per la comunitat salesiana amb el suport de tots els membres de la Comunitat Educatiu-Pastoral.

Un acte brillant, sonor i aclamat per tots els assistents, i del que Tele Elx va deixar constància. Els discursos van ser a càrrec de Jesús Macario com a president de APAS, Ramón Moya arquitecte, Carmen Sánchez com a directora pedagògica representat al col·legi, l’inspector Cristóbal López que es troba realitzant la visita inspectorial a la casa, representants de l’empresa constructora Clásica Urbana, i el director Antonio Zaragoza fent present a la comunitat salesiana i a la Comunitat Educatiu-Pastoral.

Ha arribat el moment de veure complit el somni que es va tenir fa més de trenta anys. Ara es posa la primera pedra de la pista coberta i el pavelló multiusos; unes instal·lacions que ajudaran a l’educació de molts il·licitans, i que els salesians van a desenvolupar en el marc de la celebració de l’any del Bicentenari del naixement de Don Bosco.

Cristóbal López ha insistit en les seues intervencions d’aquests dies de visita a la casa, que el millor monument que podem deixar -com a homenatge a Don Bosco en aquest Bicentenari-, és fer que cadascun dels membres de la Comunitat Educatiu-Pastoral siga un monument viu del seu carisma i missió avui per als joves.

També et pot interessar …