16 octubre 2014

Cristóbal López, provincial dels Salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora ha animat personalment a través d’aquest missatge adreçat a totes les comunitats educatives i pastorals salesianes a col·laborar en la Campanya "Espais de pau. Escoles per a la reconciliació a la República Centreafricana ".
 
El projecte l’han impulsat les ONG Solidaridad Don Bosco, VOLS – Voluntariat Solidari i Jóvenes y  Desarrollo regió est, amb l’objectiu de donar a conèixer la situació de pobresa extrema i conflicte que viu des de fa temps la República Centreafricana, un dels països més pobres del món, i contribuir al treball que els Salesians duen a terme sobre el terreny.
 
 
També podreu accedir a fotografies dels projectes salesians, al dossier del projecte, i us animem a col · laborar difonent l’espai web i també a través d’un donatiu.
 
"Només un compromís decidit per l’educació pot ajudar el país a sortir d’aquesta situació”
 
Manolo Jiménez, salesià natural de Tarifa, és l’inspector de la província Salesiana "Notre Dame d’Afrique" ("Nostra Senyora d’Àfrica"??), que a part de la República Centreafricana també engloba el Txad, Camerun, Congo, Gabon i Guinea Equatorial , i ens explica la realitat que els toca viure i les necessitats que tenen al país.  
 
"Actualment és el país que pateix condicions de vida més precàries a causa de la inestabilitat política i d’inseguretat creixent a causa de la manca de control.
 
Les dues comunitats salesianes de Bangui, als barris de Galabadja i de Damala, han estat durant tota la crisi, que va començar amb el cop d’estat del 23 de març de 2012, responent a les urgències. Durant diversos mesos han acollit, al recinte de la comunitat, desenes de milers de refugiats. Encara queden diversos centenars de refugiats a cada casa, però la majoria ja han tornat a les seves llars.
 
Amb el projecte "Escoles per a la reconciliació a la República Centreafricana" les comunitats salesianes pretenen sanejar el clima insalubre del país amb el mitjà més eficaç i urgent: l’educació de la joventut.
 
La crisi viscuda a la República Centreafricana ha posat al descobert les mancances enormes de la joventut en matèria d’educació i només un compromís decidit per aquesta educació pot ajudar al país a sortir d’aquesta situació.
 
El projecte preveu optimitzar els recursos personals i estructurals dels centres educatius dirigits per les dues comunitats salesianes per donar esperança als joves que es troben sense escolaritzar com a conseqüència de la situació crítica del país.

Els recursos brindats pel projecte permetran contribuir encertadament a la normalització de la vida del país i a mirar amb esperança el futur, basant-se en la formació sòlida i encoratjadora de la seva joventut".

També et pot interessar …