15 octubre 2014

Després de l’experiència d’Església i salesianitat viscuda al maig de 2010, en ocasió del 150º aniversari de la fundació de la Congregació, els bisbes i arquebisbes salesians estan convidats a trobar-se de nou a Torí, per a celebrar l’Any Bicentenari de Don Bosco. La cita és per als dies del 21 al 25 de maig 2015.
La trobada va ser programada pel Rector Major emèrit, don Pascual Chávez. Amb aquest propòsit, don Pascual Chávez va escriure una carta als bisbes salesians el 16 d’agost 2012, en ocasió del llançament del segon any de preparació al Bicentenari.
Ara, don Ángel Fernández Artime, desè Successor de Don Bosco, ha renovat aquella invitació a tots els bisbes i arquebisbes salesians i els ha convocat a la trobada amb la finalitat de redescobrir, també en la missió episcopal, la missió de ser “com Don Bosco, amb els joves i per als joves”.
La trobada preveu celebracions en les Basíliques salesianes de Maria Auxiliadora, a Torí, i de Don Bosco, al Colle, amb l’obtenció de la indulgència plenària. També s’oferiran possibilitats de reflexió i d’intercanvi sobre les temàtiques eclesials i salesianes, entre els bisbes i amb el Rector Major i el seu Consell.
Pròximament s’aniran concretant els detalls sobre la programació de la trobada, tenint en compte també els possibles canvis i adaptacions que envolten l’esperada visita del Papa Francesc a Torí.
Actualment són 255 els bisbes salesians. Don Bosco va poder veure l’ordenació episcopal del primer salesià, Joan Cagliero.

També et pot interessar …