14 octubre 2014

 

Salesians Sant Antoni Abat continua la seua aposta forta pel plurilingüisme. El novè intercanvi lingüístic organitzat per aquesta escola s’ha desenvolupat entre Holanda i València. El divendres 3 d’octubre va tornar a casa un grup de vint alumnes holandesos acompanyats de dos dels seus professors, el seu tutor i la directora pedagògica d’Educació Secundària. Van gaudir d’una setmana plena d’activitats culturals, d’oci i d’immersió lingüística. Van estar en l’escola salesiana, durant una setmana, del 27 de setembre al 3 d’octubre.

Una agenda atapeïda i unes famílies encisadores van fer passar als alumnes holandesos una estupenda setmana. Famílies que es van preocupar dels alumnes holandesos com si foren un fill més. I moltes activitats van ser les que es van organitzar: visita a l’Oceanogràfic i L’Hemisfèric, el Museu Lladró, el centre de la ciutat, el port i un passeig amb bici per l’antic llit del riu Túria. Aquestes activitats es van veure complementades amb un sopar compartit en el Centre juvenil Amics, on tots van gaudir d’un gran ambient de família i on no es va deixar de practicar l’anglès.

Va ser una setmana intensa en la qual els alumnes van aprendre la importància de compartir la seua cultura, de transmetre la seua manera de pensar i viure la vida i també van ser conscients que l’idioma no és una barrera. Segur que els alumnes holandesos es van portar un gran record de l’escola, de València i de cadascun dels seus companys valencians.

Només cal esperar la tornada de visita al març.

També et pot interessar …