13 octubre 2014

 

Amb el títol ‘Relats i cançons per a despertar l’ànima’, el cantautor Luis Guitarra i la narradora oral Carmen Sara oferiran un Concert Solidari el divendres 24 d’octubre a Salesians Borriana (Castelló). L’actuació que començarà a les 20 hores tindrà lloc en el Saló d’Actes del col·legi situat en el Passeig Sant Joan Bosco, 5.

L’objectiu d’aquest concert és recolzar les cases d’acolliment de menors dels salesians a Borriana i a Luanda (Angola) amb un donatiu de 5 euros per persona. La Casa Don Bosco de Borriana, que va obrir les seues portes en 2011, és un centre d’acolliment de menors, destinat a atendre i educar, amb caràcter temporal als menors d’edat que necessiten una atenció especialitzada per trobar-se en situació de desprotecció.

Carmen Sara i Luis Guitarra han col·laborat en diverses ocasions amb aquesta mateixa actuació dirigida a un públic adult i amb altres dirigides a un públic infantil.

Luis Guitarra, naix a Madrid i s’inicia en la música des de molt jove, ingressant en el conservatori, al mateix temps que realitza la carrera de Periodisme. En 1989 funda el grup de música pop-rock "Sense zeros a l’esquerra" amb el qual tres anys després grava un disc. Durant onze anys treballa en una ONGD coordinant projectes sanitaris de desenvolupament i per aquest motiu ha visitat diversos països d’Amèrica i Àfrica conegut realitats i persones que sovint queden reflectides en les seues cançons.

En 1996, Luis Guitarra grava i edita el seu primer disc en solitari titulat "Com tu, Com jo". Durant el 2006 grava entre Madrid i València el seu tercer disc anomenat “Desaprender” acompanyat per vint-i-vuit músics que col·laboren en aquest projecte de forma desinteressada. En 2008, grava i publica un DVD amb el videoclip de la cançó “Desaprender la guerra” realitzat pel càmera David de la Bruna. A la fi del 2009 publica “Tot és de tots” un àlbum de 19 cançons amb el qual Luis Guitarra fa un repàs als seus últims quinze anys de música i solidaritat.

Aquest cantautor té compostes més de cent vint cançons i ha rebut diversos premis en certàmens de composició i interpretació de cançó d’autor. Entre ells destaquen Primer Premi a la Millor Música Original en les edicions XII i XIII Festival de la Cançó Blanca.
 

També et pot interessar …