8 octubre 2014

El cap de setmana del 3 al 5 d’octubre van tenir lloc dues sessions formatives per als joves de la Comunitat Valenciana, Murcia i Aragó. Les Cases Salesianes del Campello i Godelleta van acollir el curs d’Animador Juvenil i de Monitor de Temps Lliure, respectivament, tots dos organitzats per l’Escola d’Animació Juvenil Don Bosco de la Comunitat Valenciana.
Segons el salesià Pablo Gómez, coordinador de Pastoral Juvenil de la zona centre de la Inspectoria Maria Auxiliadora, “la impressió dels cursos ha sigut molt positiva, i els alumnes han agraït l’oportunitat de tenir aquest moment de formació quan ja estan començant les activitats en els centres juvenils, aprofitant el moment per a reflexionar sobre el que s’està fent i per a encarar el curs amb energia renovada”.
Els temes tractats en el curs d’Animador Juvenil van ser el lideratge en clau salesiana, l’assertivitat, la comunicació, la dinamització de l’equip de monitors, i aspectes legals i de responsabilitat de l’Animador Juvenil. En el curs de monitor van ser l’educació per a la salut, les danses per a l’animació i el tema de psicologia ‘ajudant a créixer’.
Al voltant d’una trentena de joves van participar en el curs d’Animador Juvenil o director de temps lliure. I quasi un centenar de joves ho van fer en el curs de Monitor. Els cursos van ser impartits per professionals experimentats en cadascuna de les àrees, a més, l’equip 0 es va encarregar de l’organització i animació de tot el cap de setmana, les tutories grupals, els moments d’oració i celebració, i les activitats de les nits. Van comptar amb la presència dels salesians Pablo Gómez i José Luis Navarro.
Els cursos van començar en el mes d’agost, i continuen al llarg d’aquests mesos amb sessions monogràfiques i treballs en la plataforma on-line de l’Escola Don Bosco, i pràctiques en cada centre juvenil.

També et pot interessar …