30 septiembre 2014

Entre els dies 28 i 29 setembre es va realitzar a Torí la primera trobada dels inspectors de la regió Mediterrània amb el Rector Major, D. Àngel Fernández Artime. A la trobada, coordinada pel regional Stefano Martoglio, van ser-hi presents en Cristóbal López i Juan Carlos Pérez Godoy, Inspectors de les dues províncies espanyoles. 

Cal destacar que en aquesta ocasió també van ser convidats a la trobada alguns delegats Nacionals de Pastoral Juvenil de la nova configuració, aprovada durant l’últim Capítol General. De les tres regions existents es va passar a dues: la Mediterrània i la Centre-Nord. Les inspectories d’Espanya i Portugal van quedar des d’aquest moment adscrites a la Regió Mediterrània des del matí del dissabte 22 de març. 

Coincidint amb aquesta trobada es va dur a terme a Valdocco la 145ª Expedició Missionera, sota el lema "ser lleials a Déu, servir sense privilegis i complir sempre la voluntat del Pare". 

Els Salesians, les Filles de Maria Auxiliadora (FMA) i els voluntaris laics per a la "missio ad gentes" es van reunir durant el diumenge 28 de setembre amb el Rector Major, D. Àngel Fernández Artime, i amb la Sra. Yvonne Reungoat, Mare General de les FMA, per viure amb intensitat el moment en què es representa el desig més íntim de Don Bosco. 

L’11 de novembre de 1875, el sant dels joves va destinar a 10 joves salesians a anar a l’Argentina a evangelitzar, tenint una cura especial pels joves. En les expedicions que van seguir mentre va viure Don Bosco es va enviar un total de 153 missioners, signe sempre evident de la gran disponibilitat del Fundador cap a les exigències de l’Església universal. 

En l’homilia, D. Àngel Fernández va convidar els missioners a ser "lleials a Déu", sense presumpcions i sense actituds de superioritat pel gran do que s’ofereix. També els va exhortar a ser "servidors sense privilegis" dels joves i dels pobles seguint l’exemple de Don Bosco, que es va dedicar fins a l’últim sospir pels joves; i, finalment va recordar a tots els presents el sentit de ser batejats, consagrats i missioners i "complir la voluntat de Déu", treballant fraternalment i en profunda comunió amb els educadors i pastors que es troben en els diferents llocs de missió.

La jornada va finalitzar amb el gest del lliurament del crucifix entre els sacerdots, germanes, laics consagrats i els joves voluntaris, rebent el mandat de la Congregació Salesiana els nous 12 missioners arribats de tots els continents. 

Des del temps de Don Bosco fins avui, prop de 11.500 salesians, 3.500 Filles de Maria Auxiliadora i alguns centenars de voluntaris missioners han rebut a Torí-Valdocco, de mans del Rector Major, el crucifix missioner. Gairebé 2.000 salesians, a més, han estat enviats a terres de missió directament per les seves respectives Inspectories.
 

També et pot interessar …