30 septiembre 2014

Amb el curs escolar també han començat les activitats lúdiques en els centres educatius salesians. Els Divendres alternatius són jornades ofertes als alumnes de Secundària en les quals se’ls proposen jocs d’equip, gimcanes o competicions esportives. En Salesians Sant Antoni Abat de València el divendres 26 de setembre va tenir lloc el primer Divendres alternatiu del curs. Acompanyats per 9 professors, els 175 alumnes dividits en grups, van passar la vesprada en el col·legi jugant i competint entre ells.

Van participar en activitats com ara Password, Hundir la Flota, Tabú, Trivial, Pictionary o un Twister gegant que ocupava tota una classe. La gran fi de festa es va celebrar en el Salón Azul, on es va realitzar un recompte de punts en directe i es va proclamar a l’equip guanyador que com a premi té un esmorzar pagat en el bar del col·legi.

Al llarg del curs solen realitzar-se tres jornades d’aquest tipus, en ocasions de manera conjunta amb un altre col·legi salesià de la ciutat. En el cas de València, el Divendres Alternatiu és una activitat organitzada pel Departament de Pastoral que té ja molta tradició en el col·legi i intenta superar-se en cada edició per a oferir als alumnes un moment lúdic de convivència on tinguen oportunitat d’estrènyer relacions entre ells i amb els professors.

En altres zones de la inspectoria el Divendres Alternatiu s’organitza des dels centres i associacions juvenils.

 

 

També et pot interessar …