29 septiembre 2014

 

Un any més, l’Escola de Pastoral amb Joves ha reunit a agents de pastoral i educadors en la fe per a participar en aquesta experiència de treball en xarxa i suport mutu. La trobada que va tenir lloc del 27 al 28 de setembre en Salesians Atocha, Madrid, va comptar amb la participació del delegat inspectorial de Pastoral Juvenil, Francisco José Pérez i del coordinador de Pastoral Juvenil Pablo Gómez, entre altres representants de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

El lema d’aquesta edició ha sigut “Déu es commou. Déu ens commou” fent referència a l’emergència de la interioritat, la comunió eclesial ancorada en l’eucaristia i la misericòrdia, clau de l’evangeli i de la vida cristiana. “Aquesta trilogia és possible gràcies a aqueixa nova manera de fer pastoral que va cristal·litzar en el Fórum de Pastoral amb Joves: enfortir els vincles eclesials entre diòcesis, congregacions religioses i moviments laicals a favor dels joves” va explicar Álvaro Chordi, coordinador de l’Escola, en el seu discurs de presentació.

L’estructura de les Escoles de Pastoral amb Joves consisteix en una ponència inicial que emmarca una qüestió candent en pastoral amb joves, en aquest cas portava per títol “Jesús, poeta de la misericòrdia” de la mà de Sylvia Cano (professora de Teologia en ESCUNI). A continuació, van seguir un conjunt de tallers sobre la mateixa temàtica com van ser “La misericòrdia en les Sagrades Escriptures” de la mà de Toño Velasco (Adsis), “La misericòrdia avui en els llenguatges juvenils” per Jota Llorente (Salesians), “Vides que sobren: els exclosos en un món trencat” Daniel Izuzquiza (Jesuïta), entre uns altres.

“Estem davant una autèntica crisi de fe que ens exigeix cercar una nova gramàtica d’aquesta fe des de la recuperació dels seus elements essencials, doncs en temps de crisis cal tornar a l’essencial. La misericòrdia de Déu constitueix el nucli essencial de l’Evangeli. Solament podem parlar de evangelització quan l’Evangeli és anunciat de forma creïble com a bona notícia de la misericòrdia infinita de Déu” va afegir el coordinador de l’Escola.

L’Escola Adsis de Pastoral amb Joves va nàixer fa tretze anys com a espai formatiu per als membres de les comunitats Adsis. Els continguts i formats cerquen aprofundir en qüestions candents en la pastoral amb joves, convidant a persones reconegudes i avalades en la seua trajectòria pastoral i reflexiva, així com intervenint joves i animadors de joves que viuen i assagen experiències pastorals noves i suggeridores.

També et pot interessar …