24 septiembre 2014

En una intervenció de Càrites sobre la crisi de l’Orient Mitjà, el cardenal salesià Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, president de Càrites Internacional, ha afirmat que el món està enfrontant “la crisi humanitària més gran des de de la segona Guerra Mundial”.

En l’obertura del seu discurs el cardenal ha posat en relleu la situació de milers de xiquets obligats a abandonar les seues llars a Síria, d’aquells que no poden anar a escola a Gaza, i dels cristians del nord de l’Iraq, les cases dels quals són marcades amb la paraula “Nazareno” per a identificar-los.

Enfront de tanta crueltat, “occident tracta de construir una aliança militar i pretén intervenir amb avions caça a Síria i l’Iraq. Però la violència no és mai una resposta. Només portarà a una major i ‘inútil massacre’ com va dir el Papa Benedicte XV a propòsit de la Gran Guerra del 1914-1918”, va dir el cardenal.

“Per a la Confederació de Càrites la primera tasca és humanitària. El desafiament és enorme” ha afirmat el prelat salesià; que constata la dificultat de fer-se present en els nombrosos fronts d’emergència, i la disminució considerable dels recursos disponibles, va agregar: “Diversos països, fins i tot aquells que pertanyen al Consell de Seguretat de les Nacions Unides, estan subministrant armes i municions per a sostenir la guerra i les conseqüències que açò comporta.

Molts d’aqueixos mateixos països que han disminuït l’ajuda humanitària es troben entre els quals proveeixen un major nombre d’armes. Sembla que no hi ha prou diners per a ambdues coses, i les agendes polítiques prevaleixen sobre les persones.”

Óscar Rodríguez Maradiaga ha subratllat diversos aspectes a tenir present per a aconseguir una pau duradora a l’Orient Mitjà: detenir l’enviament d’armes als països en conflicte; finalitzar el bloqueig a la franja Gaza per part dels israelians, el reconeixement per part d’Israel de Palestina i la tornada dels dos països a les fronteres de 1967; i un major respecte en construir la pau a l’Iraq i en els altres llocs en conflicte que no pretenga ser imposada des de fora, sinó que siga conreada dins.

El Cardenal va concloure la seua intervenció convidant als presents a obstinar-se a cercar la pau també en l’oració contínua.

També et pot interessar …