23 septiembre 2014

A la cerimònia, a més de les gairebé 200 capitulars, presidides per la Mare General,  Yvonne Reungoat, van participar-hi també el cardenal João Braz de Aviz, Prefecte de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, i el rector major, Don Ángel Fernández Artime, acompanyat per alguns membres del Consell General.

Don Ángel Fernández va prendre part en les activitats de la jornada des de primera hora del matí, presidint l’Eucaristia matutina per a les FMA. La cerimònia d’obertura va iniciar-se a les 10 h, amb la desfilada de banderes i la successiva invocació a l’Esperit Sant. Posteriorment, van tenir lloc els discursos oficials, per part de la Mare Reungoat, del Cardenal Braz de Aviz i de D. Ángel Fernández.

En la seva salutació, el Rector Major es va alegrar per la posada en marxa del Capítol de les Germanes, que arriba en un moment històric, dins de l’any del Bicentenari del naixement de Don Bosco, i a les portes de l’any dedicat a la Vida Consagrada. També va expressar la seguretat que el capítol renovarà el zel apostòlic de les FMA, i que, seguint la invitació del Papa i el carisma de l’Institut, tot això conduirà a un nou llançament cap a "les perifèries geogràfiques i existencials de la missió confiada a les filles de Maria Auxiliadora, amb una mirada preferencial per als pobres, per als últims. "

Després, subratllant la semblança entre les realitats de la Congregació Salesiana i la de les FMA, D, Ángel va posar en relleu un dels temes fonamentals del Capítol General 27 dels Salesians, el de la fraternitat, a la base de "qualsevol intent de voler ser realment ‘casa que evangelitza ", de qualsevol intent durador d’opció pels joves". Va acabar convidant a les Capitulars a deixar-se guiar per l’Esperit Sant i garantint el suport en l’oració, de la seva personal i de tota la Família Salesiana.

Després de la lectura dels missatges dels representants dels diferents grups de la Família Salesiana, es va pronunciar la fórmula d’obertura del Capítol General XXIII i es va tancar la cerimònia amb un cant a Maria, a càrrec de les novícies de les FMA.
 

 

També et pot interessar …