22 septiembre 2014

Aquest 22 de setembre la Família Salesiana recorda als beats José Calasanz Marqués i Enrique Saiz Aparicio, sacerdots salesians, al seu costat, 93 companys màrtirs, morts en la Guerra Civil, entre 1936 i 1938. Ells recorden com, en la història de l’Església , el martiri és signe de fecunditat.
 
Els màrtirs són 95: els de València i Barcelona, encapçalats per l’Inspector José Calasanz Marqués  i 32 germans més; els de Madrid, liderats per Enrique Saiz Aparicio, sacerdot i 42 germans més; els de Sevilla, al costat del sacerdot Luis Torrero i 21 més. En el grup dels 95 trobem 39 sacerdots, 25 coadjutors, 22 clergues estudiants, 2 salesianes, 3 salesians cooperadors (entre ells una dona), 2 seminaristes, un obrer i un empleat que pertanyia a la comunitat salesiana.
 
"Com ha succeït a l’inici de la difusió del cristianisme, així també en el nostre temps: l’Església s’ha convertit novament en Església de màrtirs – Comenta Pierluigi Cameroni, Postulador general de la Causa dels Sants de la Família Salesiana – El martiri és la participació viva i real al sacrifici de Crist, gairebé una Eucaristia. En ell s’expressa de manera extrema aquella dimensió pròpia de la vida cristiana que tots hem de comprendre, acceptar i assumir: oferir la vida. Per aquesta raó la vida cristiana està permanentment oberta a un possible martiri ".
 
"La sang dels màrtirs és llavor de nous cristians. No ens desanimem amb les dificultats, afrontem el futur amb la seva companyia ", conclou el postulador.
 
 
 

També et pot interessar …