18 septiembre 2014

«Côte d’Ivoire: compartint treball i esperança en un món més just»,és el títol de la xerrada solidària que ha tingut lloc el 16 de setembre a la Sala d’Actes de Can Palauet de Mataró, en commemoració del « dia del cooperant », que s’ha celebrat el 8 de setembre. Hi han assistit una trentena de persones.

La xerrada solidària ha anat a càrrec de Toni Pedraza i Marta Queraltó, cooperants i voluntaris de VOLS a la missió salesiana de Duékoué. L’acte, organitzat per VOLS amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona, té com a objectiu reconèixer i difondre l’esforç de les persones compromeses amb la cooperació al Sud.
 
La Marta i en Toni “han destacat  la importància de treballar per un món més just, i que aquesta tasca es pot fer al Sud, però també molt especialment al Nord, fent looby en el nostre entorn per canviar les regles del joc i les relacions injustes Nord-Sud”
 
En Toni i la Marta han col·laborat molt estretament a la missió i han tingut iniciatives tant interessants com aquesta http://volspaujocduekoue.blogspot.com.es/  .
 
L’acte ha estat presidit pel regidor de Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, i ha comptat amb l’assistència també de Ramon Vera, director de l’Obra Salesiana de Mataró en representació de VOLS, a més dels cooperants.

Col·laboració VOLS – Ajuntament de Mataró

L’ajuntament de Mataró porta varis anys creient en la feina que fa VOLS al sud i donant suport als projectes que realitza. En aquests sentit, en els últims anys ha finançat un projecte d’un Centre de joves a Conakry, i en l’actualitat dóna suport a un altra  projecte d’empoderament de la dona a través de l’alfabetització i el desenvolupament rural al Benín.

 

D’altra banda, VOLS-Mataró està molt implicada a la ciutat, portant a terme diverses activitats de sensibilització nord-sud, entre d’altres accions.

També et pot interessar …