17 septiembre 2014

Avui a la República Centreafricana es viu un greu conflicte gairebé silenciat pels mitjans de comunicació. Els salesians tenen dues presències: Damala i Galabadja (que encara acull a 500 desplaçats interns). Aquestes obres han arribat a acollir més de 65.000 refugiats que buscaven la seguretat dels murs de la casa salesiana i encara són molts els refugiats i orfes acollits .
 
Actualment, en un esforç per potenciar la cultura de pau, les presències salesianes volen normalitzar les seves activitats i reprendre les classes de les escoles i de la formació professional, així com les activitats de l’oratori i del centre juvenil. Per a fer-ho és necessari reconstruir la destrucció deixada després del conflictes: edificis, mobles, materials i apostar per persones compromeses amb la pau.
 
Des de Solidaridad Don Bosco es presenta "Espais de pau. Escoles per a la reconciliació a la República Centreafricana ", Campanya d’Ajuda Humanitària que les cases salesianes d’Andalusia, Extremadura i Canàries desenvoluparan durant el curs 2014-2015.
 
En pròximes dates està prevista la publicació d’un microsite amb fotos, vídeos i testimonis per a conèixer la realitat salesiana en aquest país. A més, aquest espai servirà com a lloc de trobada per al compromís de les comunitats educatives i pastorals de la Inspectoria Maria Auxiliadora, que compta com a principal èxit en aquests últims anys la unificació dels esforços i una mirada com a cases salesianes amb un mateix objectiu durant el curs. 

 

També et pot interessar …