17 septiembre 2014

La visita del Rector Major és un esdeveniment molt especial en la vida d’una comunitat salesiana. La casa de Manouba, a Tunísia, una de les cases més petites de la Congregació, compta només amb dos salesians i és l’única a tot el país; situada enmig d’una regió de majoria musulmana, el Rector Major  va visitar aquesta petita presència durant tres dies.
 
El passat dimecres 10, Don Ángel Fernández Artime va arribar a Tunísia. L’esperaven a l’aeroport tots els membres de la Família Salesiana del país: dos Salesians i cinc Filles de Maria Auxiliadora, acompanyats per l’Inspector i l’ecònom Inspectorial de la Inspectoria de Sicília, a més de la delegada de la Inspectoria francesa de les salesianes.
 
La visita es va iniciar amb la celebració de l’Eucaristia presidida per Don Ángel a la capella dels salesians; en una breu homilia el Rector Major va expressar la seva alegria per estar en aquesta comunitat, "petita llavor en el si de l’islam, amb el qual comparteix la seva història". A la tarda, després de la inauguració del torneig juvenil de futbol de l’oratori, el Rector Major va recordar als germans de Manouba que la seva presència en aquest context és vàlida i significativa per a la Congregació, i que es consolida a través de l’esforç constant de fer cada vegada més sòlid i visible el testimoni de la fraternitat.
 
L’endemà el Rector Major va visitar la casa de les salesianes, on va ser rebut per la comunitat enmig d’un clima familiar. Després de la trobada amb la comunitat religiosa, va finalitzar el matí amb una celebració a l’escola salesiana, abans de ser rebuts pel bisbe monsenyor Hilario Antoniazzi, arquebisbe de Tunísia.
 
A la tarda, el Rector Major va tornar a la comunitat salesiana i es va reunir amb els col · laboradors laics, cristians i musulmans, de la presència salesiana.
 
L’últim dia de la visita, després de l’Eucaristia, el Rector Major es va trobar amb alguns religiosos argentins de la Congregació del Verb Encarnat que treballen al país i el personal musulmà de l’escola, els quals van expressar la seva estima pel treball educatiu que es realitza a l’escola i com s’afavoreix la diversitat religiosa en l’experiència de creixement dels alumnes.
Finalment, després d’una celebració fraterna a la comunitat, el Rector Major va partir de nou cap a Roma.

ncia salesiana. El último día de la visita, tras la Eucaristía, el  Rector Mayor se encontró con algunos religiosos argentinos de la Congregación del Verbo Encarnado que trabajan en el país y el personal musulmán de la escuela quien expresó su aprecio por el trabajo educativo que se realiza en la escuela y cómo se favorece la diversidad religiosa en la experiencia de crecimiento de los alumnos.

Finalmente, luego de una celebración fraterna en la comunidad, el Rector Mayor partió de regreso a Roma.

També et pot interessar …