12 septiembre 2014

El passat 11 de setembre es va aprovar definitivament el text del Projecte de Llei de Racionalització del Sector Públic que regula el tancament del Consell de la Joventut d’Espanya (CJE) amb el suport de la majoria del Grup Popular i l’abstenció o el vot en contra de la resta de grups de l’oposició.

Sempre és una pèssima notícia que un òrgan de participació siga suprimit per llei, més encara quan es tracta d’un òrgan de participació juvenil que ha sigut durant més de trenta anys escola de formació, de ciutadania, de participació, de promoció de la joventut i d’igualtat per a milers de joves.

La Confederació Don Bosco, membre del CJE des de fa més de vint anys, reivindica l’existència d’un model de participació juvenil eficaç, plural i independent que realment defense els drets i interessos de la joventut.

La Confederació Don Bosco aposta per models participatius com a element de prevenció de situacions de risc social, utilitzant criteris flexibles que faciliten la incorporació dels joves, a l’exercici de la ciutadania. I des d’aquest convenciment va a seguir treballant perquè les lleis i els governs reconeguen, afavorisquen, recolzen i es comprometen amb els joves.

La Confederació Don Bosco és una associació que treballa junt amb les federacions i centres juvenils en la defensa i promoció de la infantesa i la joventut, especialment aquella que està en risc d’exclusió, mitjançant el protagonisme juvenil i l’estil educatiu de Don Bosco.

La Confederació Don Bosco està integrada per 9 Federacions que actuen en 14 comunitats autònomes i que, a la seua vegada, integren 126 centres juvenils. Hi conta amb el treball de 3.521 voluntaris. A més, 127 persones contractades atenen aproximadament 66.665 beneficiaris en diversos programes i accions.
 
Més informació en les xarxes socials a través del perfil en Twitter del CJE, @_CJE_,a través de l’etiqueta salvemoselCJE o a través d’aquesta web: www.salvemoselcje.org.
 

 

També et pot interessar …