10 septiembre 2014

El 8 de setembre, en la comunitat salesiana de Freetown, Sierra Leone, va ser inaugurat un nou centre d’acolliment per als xiquets orfes a causa del virus Ébola. Al final de la vesprada, just abans de la pregària de Vespres, el Rector Major, don Ángel Fernández Artime va mantenir una videoconferència a través de Skype amb el director, José Ubaldino, i els diferents membres de la comunitat per a animar-los i recolzar-los en aquesta iniciativa.

En primer lloc, el Rector Major va saludar els salesians, els col·laboradors i els xics de la comunitat, desitjant-los una bona festa de la Nativitat de Maria. Tot seguit, va voler expressar la seua proximitat personal i la de tota la Congregació a quants estan compromesos a afrontar els? tràgics problemes causats per l’Ébola; una proximitat que no depèn solament de la curiositat o de l’admiració cap als quals compleixen actes heroics, sinó que està motivada pel fet que ells representen "la cara i les mans de la Congregació" en aquella zona.

El Rector Major, juntament amb els salesians de la Casa Generalícia, continua recolzant els salesians en primera fila de front a la emergència de l’Ébola: econòmicament, però també a través de les pregàries i el suport moral. “Estan fent el que Don Bosco mateix hauria fet, gràcies per estar allí i ajudar els joves que ho necessiten”, va afirmar.

Finalment, el Rector Major els va recomanar que, així com s’encarreguen dels altres, especialment dels xiquets, també es cuiden a si mateixos, ja que del seu benestar depèn un millor servei.

“Gràcies de nou per complir l’obra de Don Bosco en aquesta terra”, va concloure el Rector Major, abans de donar la benedicció i acabar la conversa amb una cançó en honor a Don Bosco per part de la comunitat de Freetown.

També et pot interessar …