10 septiembre 2014

 

"Després de tres anys seguits participant en" Campas "FOC, puc dir que és una de les millors experiències que pots fer en la fe.

Per a mi és on realment puc compartir la fe amb persones que encara que en un primer moment no coneixes, n’hi ha prou amb una tarda, perquè sentis com si les coneguessis de tota la vida. De fet, seguim trobant-nos després de campaments.

Un dels millors moments de "Campas" són els espais de grup, en què reflexiones sobre la dinàmica feta prèviament i després comentes i escoltes les reflexions dels teus companys.

Un altre dels moments que més destaco és el matí de testimonis. Et permet escoltar com viuen la fe diferents persones: un missioner, un salesiana … És allà on prens consciència sobre diferents formes de viure la fe i compartir-la.

Però, amb el que realment em quedo és amb el fet d’haver realitzat un pas més en la meva fe i en el meu creixement com a persona, perquè el temps de "Campas" és temps viscut. "

Campament Jove: Guillem Vilaregut, Sabadell

"Iniciar el camí lent però segur, retrobar-nos a Sants i que les abraçades comencin a omplir l’estació … Així ens reuníem els 26 joves que anàvem a participar en els campaments Jove.

“L’experiència serà diferent a tot el que pugueu imaginar, això no són "Campas" Foc i per tant se us exigirà més ". Aquesta frase la van repetir tots els animadors a les nostres cases salesianes de Badalona, Meridiana, Sabadell i Sant Boi i van obtenir com a resultat una major il · lusió i ganes per part de tots nosaltres per iniciar aquest campament de treball.

La dinàmica dels dies era senzilla, s’iniciava el dia amb una petita oració o reflexió a la capella. La casa de Poblet on ens vàrem allotjar durant la setmana del 20 al 26 necessitava unes cures; arreglar el jardí interior, aclarir el camí i retirar les males herbes entre d’altres, treballs que realitzem per grups durant els matins.

Acabades les tasques i abans de dinar disposàvem d’una hora de silenci en la que se’ns convidava a la lliure reflexió acompanyats pels nostres animadors, distribuïts per l’exterior de la casa, sempre disponibles per a nosaltres.

La tarda es dividia en tres moments; un primer moment de reflexió personal sobre els tallers i el moment de reflexió del matí, una segona part de posada en comú amb el grup i una última activitat o taller pel qual van passar testimonis de vida, meditació guiada, la celebració de l’eucaristia i la reconciliació, cants, etc La nit acabava amb jocs i rialles, així com amb el ja mític moment de bona nit.

Aquesta dinàmica diària canvià el dia que vam fer una excursió fins a la piscina de Vimbodí, on vam passar tot el dia fins ben entrada la tarda i amb la visita al monestir de Poblet.

En aquest campament hem pogut treballar interioritat, espiritualitat i fe a tots els nivells, preparar un projecte de vida i uns objectius concrets a aconseguir per arribar a aquest projecte, reforçar les nostres relacions, consolidar les amistats que teníem en començar el campament i fer nous amics .
 

També et pot interessar …