9 septiembre 2014

Teresa López és una dels 2.564 professionals espanyols/es que treballen en l’àmbit de la cooperació internacional. Han passat vuit anys des que va viatjar per primera vegada a Etiòpia per treballar com a cooperant en una missió a través de l’ONG Entarachén-VOLS, vinculada a la casa salesiana d’Osca.
El seu treball a Etiòpia s’enfoca més des de l’acció voluntària que des de la figura convencional del cooperant. Després de tornar a la capital aragonesa el 2007 i reincorporar al seu treball com a redactora de Diaro del Alto Aragón, on havia demanat una excedència per complir el seu somni solidari, es va adonar que el seu lloc estava amb els 520 nens que havia estat atenent al centre Juvenil Don Bosco del barri marginal Mekanissa, situat a la perifèria d’ Adis Abeba, capital d’Etiòpia.
Teresa López, va ser nomenada el 2012 "Persona Amiga de la Infància en Desenvolupament" per l’Ajuntament d’Osca. Els mèrits que va destacar l’ajuntament per a la concessió d’aquest reconeixement van ser que el seu treball, realitzat de forma completament voluntària, promou un model de voluntariat basat en la professionalitat, la dedicació, la senzillesa, la profunditat i l’esperança. El seu testimoni promou valors d’igualtat i superació. A més, el seu testimoni com a dona jove voluntària promou els valors per als quals va ser creada aquesta convocatòria.
Júlia i Vicenç marxen de voluntaris de llarga durada
El passat dijous 4 de setembre, la Júlia i el Vicenç, una parella de voluntaris també de VOLS començaven el seu camí de voluntariat de llarga durada, durant un any a Zway, també a Etiòpia, però en una zona més rural.
Esperem que es puguin impregnar d’aquesta realitat tan diferent, i en la mesura de les seves possibilitats, col · laborar en el projecte d’atenció als joves més desfavorits que els Salesians tenen a la zona.
El seu dia a dia ens l’ expliquen en aquest bloc personal: http://desdezway.blogspot.com.es/

 

 

També et pot interessar …