7 septiembre 2014

Va concloure l’experiència d’estiu que va reunir durant vuit dies en la capital cubana a quaranta joves d’ambients salesians de Santiago de Cuba, Manzanillo, Camagüey, Santa Clara, Manguito i l’Havana. A la convocatòria de “Jove, viu l’experiència espiritual de Don Bosco!”, els joves van acudir amb el propòsit de segellar el trienni de preparació a l’esperat Bicentenari del naixement de Don Bosco i ser singulars testimonis de l’obertura a Cuba de l’Any de Gràcia per a la Família Salesiana, precisament va ser aquest un dels plats forts d’aquesta convivència.

Però per a arribar a ser testimonis de l’espiritualitat juvenil salesiana, els joves es van prestar a reflexionar sobre l’experiència de Déu en el quotidià -treball, formació, lleure i pregària- mitjançant temes impartits per sacerdots religiosos de la Arxidiócesi de l’Havana, tallers d’intervenció comunitària i dinàmiques grupals, cine-fórum, moments d’oració i els espais culturals i recreatius com “La Nit cubana”, dedicada a exaltar la cultura del país del Carib.

La vespra del 199 aniversari de Don Bosco, els joves es van disposar a emprendre la “Ruta Don Bosco” que els portaria a I Becchi, Chieri i Valdocco. Per a açò van abordar “un avió” amb una tripulació conformada per animadors i salesians. En un poblat proper a la platja Boca Ciega, va començar la peregrinació on cada grup de joves va animar una reflexió inspirada en els llocs importants en la vida del Pare i Mestre de la joventut. El recorregut va acabar en la casa salesiana vora la platja i, després de la celebració eucarística i l’esmorzar, la platja va ser l’opció per a reanimar les forces i alleujar la calor.

El propi dia 16, la capella de la finca va acollir la Missa d’obertura de l’any del Bicentenari del naixement de Don Bosco, amb la Família Salesiana arribada per a l’ocasió. La celebració va ser presidida pel salesià Bruno Roccaro.

Dies de goig, aprenentatge, compartir històries, vivificar compromisos, cercar motivacions a l’altura dels propòsits presentats pels animadors ; dies de tenir una experiència que afavorís la la praxi de la vida quotidiana a l’estil salesià.
Queda alta l’expectativa per a clausurar el Bicentenari amb el llançament del Moviment Juvenil Salesià del país caribeny a Santiago de Cuba al 2015.
 

També et pot interessar …