29 agosto 2014

Amb motiu de l’inici del bicentenari del naixement de Don Bosco, el salesià Juan Carlos Pérez Godoy ha estat entrevistat al programa "El Espejo" de la COPE i durant l’entrevista apunta com es proposa la celebració d’aquest any: des de la fidelitat a Don Bosco, amb alegria des de la fe, amb propostes educatives, pastorals i espirituals. 
 
Durant l’entrevista, que té una durada de 12 minuts, el periodista Luís Esteban, ha repassat amb Juan Carlos com seran els esdeveniments i les celebracions, com se celebrarà a les comunitats, als grups de Família Salesiana, amb els joves, etc.

"Campobosco" mundial 

Partint de la idea del Campobosco originari de les inspectories salesianes d’Espanya, amb motiu del bicentenari el proper mes d’agost tindrà lloc una trobada mundial a Torí en la qual s’espera congregar 10.000 joves. 

Davant la pregunta del periodista, els salesians volen fer enrenou, seguint una mica la proposta del Papa? Juan Carlos puntualitza: "Volem fer enrenou però que no sigui superficial, sinó que sigui el reconeixement d’aquest gran carisma i responsabilitat que el senyor ha suscitat a l’església i que nosaltres com a salesians i família salesiana tenim a les nostres mans per seguir responent a les necessitats dels joves des del carisma salesià. (…) els esdeveniments tindran un caràcter festiu però també espiritual a l’interior de cadascuna de les comunitats, de les nostres províncies, i també un nivell entorn a la pedagogia, en un congrés que estem preparant des del punt de vista de la Formació Professional, tan important per a Don Bosco ". 

Don Bosco, profeta a l’Espanya actual 

En el desenvolupament de l’entrevista el salesià destaca tres elements molt significatius per a l’acompanyament educatiu i espiritual de tants joves: 

Hi ha un missatge essencial en la vida de Don Bosco, tot és amor incondicional i apassionat per la joventut. És un missatge molt actual, que Don Bosco va tirar endavant a través del sistema preventiu. 

Espiritualitat i santedat juvenil, amb la proposta de l’alegria com a element essencial de la vida cristiana: "ser cristià és ser una persona alegre i som alegres perquè Jesucrist el Senyor és amb nosaltres" 
Us vull feliços en el temps i en l’eternitat. 

La visita del Papa a Torí 

El Papa ha confirmat la seva presència a Torí, però sense confirmar la data: "Per a nosaltres és important aquesta presència del Sant Pare perquè per a Don Bosco, el Sant Pare era també un referent. Ell ens deia als salesians que els seus tres grans amors eren el Papa, l’Eucaristia i la Santíssima Verge Auxiliadora i nosaltres també com a homes d’església volem seguir aquesta devoció que Don Bosco tenia al Sant Pare ". 

L’entrevista completa es pot escoltar des d’aquest enllaç. 
 
 
 

També et pot interessar …