28 agosto 2014

 

El Conseller dels Salesians per a la Regió Àsia Aquest-Oceania, el pare Václav Klement, ha visitat recentment quasi totes les presències salesianes en el país i ha pogut admirar el gran creixement vocacional de la Família Salesiana. Aquest viatge ha suposat el primer d’animació a la Delegació Inspectorial de Cambodja, constituïda al febrer dins de la Inspectoría de Tailàndia.

El dia més significatiu va ser la trobada amb els vuit salesians que actualment treballen a Cambodja, ja que altres vuit membres de la Delegació Salesiana es troben ara en els seus països d’origen. Durant els col·loquis, centrats en l’esperit del Capítol General 27 i en particular en el significat del testimoniatge, el pare Klement va arreplegar els somnis i desafiaments de la nova Delegació, fruit del treball i el compromís de molts missioners pioners en el país en els últims 25 anys.

Actualment la Família Salesiana en el país compta amb 16 salesians (incloent dos nadius), 24 filles de María Auxiliadora (dues nadives), 6 germanes Serves de l’Immaculat Cor de María (una nativa, al costat d’una novícia), dos aspirants a voluntaris de Don Bosco (tots dos natius), prop de 24 salesians cooperadors i 900 exalumnes salesianos, sense explicar les exalumnes de les Filles de María Auxiliadora (FMA).

La Delegació Salesiana a Cambodja experimenta un accelerat creixement vocacional que és reflex de la jove i dinàmica comunitat catòlica.

En les cinc presències salesianes -Penh, Sihanoukville, Kep, Battambang i Poipet- treballen centenars de mestres, en la seua major part exalumnes, que es dediquen a més de 2.000 estudiants. Malgrat açò, només les cases de Penh i Sihanoukville estan erigides canònicament i, per tant, la missió salesiana es duu a terme a través de la col·laboració de diversos missioners laics, voluntaris, dos sacerdots diocesans -un dels quals s’ha convertit en salesià cooperador i coordinador del centre dels Salesians Cooperadors a Penh- i molts exalumnes que s’identifiquen profundament amb Don Bosco i la seua missió.

També et pot interessar …