13 agosto 2014

Entre les moltes iniciatives de les quals ha tingut notícia la redacció d’ANS, heus ací algunes que són solament un petit exemple del que s’està realitzant en les inspectories i visitaduries salesianes de tots els continents.

Entre les diverses realitats d’Àfrica-Madagascar, l’obertura del Bicentenari serà l’immillorable marc de la primera professió dels novicis salesians. És el cas de la Inspectoria d’Àfrica Francòfona Occidental, que celebra els dos esdeveniments simultàniament: la festa del 16 d’agost, i a Gbodjomé, Togo, la professió dels novicis; per la seua banda, en la Visitaduria d’Àfrica Grans Llacs faran els seus vots sis novicis del noviciat de Butare, a Ruanda.

A Bolívia l’obertura tindrà el segell d’una jornada de festa Juvenil: En el Col·legi Don Bosco de la Paz, a més de l’Eucaristia, estan programats nombrosos esdeveniments de tipus esportiu i artístic organitzats pels joves d’aquesta presència salesiana.

En la Inspectoria de Brasil Porto Alegre, el 16 d’agost, els devots de Don Bosco estan convidats a realitzar peregrinacions als temples de la Província de Paranà, Santa Catalina, i Rio Gran do Sud, dedicats al Sant del Piemont.

A Praga, capital de la República Txeca, l’inici de la festa es realitzarà amb la inauguració del Projecte “Start Don Bosco” que abastarà tot l’any; en aquest acte estaran especialment dels joves que han animat les activitats de l’estiu.

L’obertura del bicentenari a Xina, concretament a Hong Kong, s’iniciarà en la vesprada del 15 d’agost, amb la presentació d’un musical sobre Don Bosco, i continuarà l’endemà amb conferències dirigides a la Família Salesiana, la presentació d’algunes noves publicacions sobre Don Bosco i la celebració de l’Eucaristia.

En la Inspectoria Salesiana Nostra Senyora de la Salut d’Índia-Tiruchy, s’ha optat per celebrar el Bicentenari en cada comunitat amb celebracions locals on participaran els membres de la Família Salesiana i amics de la presència salesiana. Aquesta modalitat ha estat adoptada en moltes inspectories de la Congregació.

Atès que es tracta d’una any bicentenari, les iniciatives de celebració seran moltes i variades en els pròxims mesos; no s’ha d’oblidar que en l’hemisferi nord aquesta època és un període de vacances i en moltes inspectories i visitaduries s’ha preferit fixar altres dates per a l’obertura de les celebracions del Bicentenari del naiximent de Don Bosco.

També et pot interessar …