12 agosto 2014

La seu d’aquestes primeres celebracions serà Castelnuovo Don Bosco, poble del Piemont italià on va nàixer i es va criar el pare, mestre i amic de la joventut.

L’obertura de l’any bicentenari representa un moment molt significatiu llargament esperat pels qui comparteixen el carisma salesià. En les principals celebracions participaran diverses autoritats eclesiàstiques i civils; per part dels salesians, a més del Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, estarà el seu Vicari, don Francesco Cereda, i diversos membres del Consell General.

“L’any bicentenari ens ofereix l’oportunitat d’enfortir la Família Salesiana des del punt de vista espiritual i apostòlic, però també per a donar visibilitat a aquest gran moviment suscitat per Don Bosco –explica don Cereda-. La seua figura és per a nosaltres una font d’inspiració. Serà interessant posar de manifest els reptes, les problemàtiques, les necessitats i les expectatives dels joves d’aquell temps i després comparar-los amb els actuals per a donar, no les respostes de Don Bosco, sinó les nostres orientades en aqueix model (…) La nostra intenció és acollir i comunicar la grandesa del carisma de Don Bosco, que no solament pertany al món salesià sinó a tota l’Església i a la societat".

Programa de les celebracions

Divendres, 15 d’agost de 2014
17:30 – Castelnuovo Don Bosco:
Arribada del Rector Major, Don Ángel Fernández Artime i trobada amb els conciutadans de Sant Joan Bosco. Salutació de l’alcalde i del rector.
18:00 – Castelnuovo Don Bosco, Madonna del Castello:
Celebració eucarística presidida pel Rector Major: “Don Bosco en la fe mariana de la seua terra”.
19:15 – Processó de la Madonna del Castello pels carrers de Castelnuovo Don Bosco.

Dissabte, 16 d’agost de 2014
8:00 – Peregrinació a peu des de Castelnuovo Don Bosco al Colle Don Bosco.
9:30 –Colle Don Bosco, explanada:
Acte cultural en honor a Don Bosco (Banda Musical, Danses del grup històric piemontès, llançadors de banderes, malabaristes i recreació oral del naixement de Don Bosco).
11:00 –Colle Don Bosco, Basílica:
Celebració Eucarística presidida pel Rector Major, amb la renovació de la professió religiosa per part dels salesians. Durant la missa el Rector Major pronunciarà el missatge d’obertura del Bicentenari.
La celebració serà transmesa via internet, gràcies a www.missionidonbosco.tv
12:00 –Colle Don Bosco, Teatre:
Lliurament del títol de Ciutadà d’honor de Castelnuovo Don Bosco al Rector Major.
 

També et pot interessar …