11 agosto 2014

“Durant les dues misses celebrades el diumenge 3 d’agost en la parròquia dels Sants Innocents a Matadi, Monròvia, es va donar lloc a la intervenció d’un metge per a informar als feligresos sobre la manera de prevenir la infecció pel virus i com comportar-se en cas de contagi”, informa el pare Nicola Ciarapica, missioner italià a Àfrica des de fa molts anys, primer a Nigèria, ara a Libèria. “Els ciutadans s’hi estan mobilitzant. A l’entrada de les tendes, esglésies o fins i tot les estacions de servei, es troben recipients amb aigua barrejada amb sabó i clor. Abans d’entrar, és obligatori llavar-se les mans”.

Per desgràcia la infecció, que a Libèria va començar al març passat, amb alguns casos restringits a un àrea definida, es va escapar del control humà i va arribar a la ciutat de Monròvia. En poc temps la situació es va tornar molt perillosa no solament per trobar als ciutadans sense preparació, que han pres a la lleugera les comunicacions transmeses per ràdio, sinó també als centres de salut. Justament els hospitals van ser els principals llocs de propagació de l’epidèmia.

Davant la notícia dels primers metges que havien contret l’Ébola van seguir períodes en els quals era difícil trobar un metge en el lloc de treball i diversos hospitals on s’havien donat casos de contaminació van ser tancats, incloent l’Hospital Catòlic.

"Gràcies a sis dies d’interrupció de les pluges, va ser possible organitzar reunions amb persones provinents de diferents barris i informar-los sobre com prevenir la infecció pel virus de l’Ébola”, afig el pare Ciarapica.

Entre les mesures adoptades per a evitar el contagi, s’han tancat els ministeris i s’ha decretat l’ordre de vacances. Fins i tot l’oratori i el centre juvenil salesià estan tancats, les activitats previstes pel Moviment Juvenil Salesià s’han cancel·lat, mentre que la parròquia salesiana està preparant l’ordenació sacerdotal del segon salesià de Libèria, prevista per al pròxim 23 d’agost. D’altra banda, tot es redueix a un mínim: missa, administració dels sagraments i moments d’oració.

“A les sis i mitja de la vesprada es resa el rosari juntament amb alguns joves i xiquets. En particular, dirigim al Senyor i la Mare de Déu la invocació per tots els malalts amb Ébola, i per aquells que estan disponibles per a cuidar-los. Fem nostra la trucada dels deixebles sobre la barca entre les ones del Llac Tiberiades: ‘Senyor, no t’importa que ens estem enfonsant?’. Ens unim entorn de Crist Jesús i a Ell preguem perquè la nostra fe cresca i siga, almenys, com un gra de mostassa per a poder moure muntanyes", conclou el pare Ciarapica.
 

També et pot interessar …