6 agosto 2014

Javier Villanueva, amb només 15 anys, el nostre protagonista és un dels impulsors de les Joventuts Salesianes ADS a Ronda, un grup de joves que vol mantenir viva la devoció salesiana que durant anys es va forjar en l’entorn del Castell i el Santuari de Maria Auxiliadora.

Amb quin objectiu es crea aquest grup?
– Pretenem que els joves de Ronda vulguin tornar a estar amb els salesians, mantenir la devoció a Domènec Savi que sempre hi va haver a Ronda per haver estat aquí el Castell . A Ronda hi ha bones il·lusions que, polint, amb ajuda del sacerdot rector del Santuari, arribaran a molt bon port.

Amb el sacerdot han estat vostès treballant tot un any…
– Vam començar fa un any, el 30 de maig. Ell es va posar a la nostra disposició per a tot allò que necessitéssim, perquè és una persona extraordinària.

Com ha estat tot aquest temps?
– Ha estat un procés lent, missa rere missa, gairebé cada diumenge, i poc a poc ens va anar donant més facilitats fins arribar al punt en què estem, quan el sacerdot ha dit que aquest és el moment.

Què significa l’alegria per als joves salesians?
– El nostre lema per excel·lència, com deia Don Bosco, és la santedat, i aquesta consisteix en l’alegria. Sent alegres som sants; aquesta és la base de grup. Nosaltres som els deixebles d’avui de Don Bosco, com al seu dia ho va ser Domènec Savio, el gran deixeble que va tenir el pare. I això significa també devoció a Maria Auxiliadora, devoció a la Mare.

Quines activitats es duran a terme?
– Aniran sorgint, perquè la norma del grup és que els actes es proposin i es votin.

Seran activitats únicament de tipus religiós?
– Seran activitats de tot tipus, religioses fonamentalment, però n’hi ha culturals i de diversos tipus. Com a membres de la comunitat salesiana, tindrem activitats entorn al Santuari, però sortirem també al carrer, com venim fent: fa uns dies, per exemple, vam muntar el nostre altar amb motiu del Corpus Chiquito. Som persones obertes a qui vulgui fer-se partícips d’aquesta alegria que nosaltres tenim.

Si algun jove vol formar part d’aquest grup què ha de fer?
– Si hi ha algun jove interessat que no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres, perquè seran activitats boniques les que realitzarem. Cada diumenge estem des de les 11.30 h a l’eucaristia al Santuari. Aquí els esperem a tots.
 

També et pot interessar …