31 julio 2014

La Congregació Salesiana acull amb alegria i satisfacció el reconeixement honorífic. El Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, va expressar amb aquesta carta la seva alegria al respecte:

“Certament aquest reconeixement ens alegra i ens omple de satisfacció. Amb aquesta distinció es vol reconèixer que Don Bosco, a més de ser un dels seus fills predilectes, és en la seva pàtria una figura d’especial relleu.

En aquest moment vull fer arribar a tots els llocs del món on el carisma salesià és present que el nostre estimat fundador és un do de l’Esperit per a tota l’Església. Don Bosco, com a educador i pare de la joventut, és per a tots un ‘patrimoni humà’, i allà on hi hagi una obra salesiana, de la Congregació o de qualsevol altra branca de la Família Salesiana, aquest patrimoni es fa, o hauria de fer-se, realitat avui i sempre, si és possible, amb un major compromís.

Hem manifestat que no entenem la celebració del Bicentenari com una acumulació i successió de festes, sinó més aviat com una oportunitat per fer més viu el carisma, i fer tant actual a Don Bosco com sempre ho ha estat per als joves.

Agraïm la delicadesa que té Itàlia cap a Don Bosco amb aquest nomenament, i renovem el nostre compromís en favor dels joves de tot el món, i de manera especial d’aquesta bella terra italiana que va ser la seva”.
 

També et pot interessar …