31 julio 2014

Organitzat per la Pastoral Juvenil Salesiana d’Espanya i Portugal, comença demà el Campobosco 2014, que reunirà, fins al 9 d’agost, a 470 joves, animadors, salesians i salesianes.

El Campobosco és una experiència, que s’organitza cada tres anys, destinada a joves majors de 19 anys, que en aquests dies recorren els llocs dels orígens de Don Bosco, fundador de la Família Salesiana, i de les arrels del carisma salesià. En aquesta ocasió, a més, se celebra dies abans que comenci oficialment, el 16 d’agost, els actes del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco.

Al llarg d’aquests dies, els joves visitaran Barcelona, que va rebre la visita de Don Bosco l’any 1886; Mornese, on va néixer Maria Mazzarello i està l’origen de les Salesianes. Ja a Torí, el grup visitarà el Colle Don Bosco, on va néixer el sant dels joves, i els pobles propers on va passar la seva infància i es va formar com a seminarista. A Torí, recorreran els llocs de l’origen del carisma salesià, especialment a Valdocco on va néixer l’obra salesiana.

Amb aquest viatge, en el qual no es realitzen expressament altres visites turístiques, es vol oferir als joves la possibilitat de conèixer una mica més a Sant Joan Bosco i Santa Maria Mazzarello, conèixer la seva personalitat i els orígens de la seva proposta educativa i la seva espiritualitat. "Apropar-se a l’experiència espiritual de Don Bosco, expliquen els organitzadors, per caminar cap a la santedat segons la vocació específica de cada un".

Durant aquestes jornades, tindran lloc els moments de convivència, de reflexió sobre els llocs que es visiten, d’oració, de celebració de l’eucaristia i reconciliació. En algun d’aquests actes participaran el Rector Major dels salesians i la Mare General de les salesianes, així com provincials d’ambdues congregacions.

Pot seguir aquesta trobada a:
https://www.facebook.com/camposbosco2014

També et pot interessar …