30 julio 2014

Salesians Cartagena va acollir en el mes de maig la VI Jornada Tècnica de Formació Professional a què van assistir representants de tots els centres de formació professional de l’antiga Inspectoría Sant Josep, a més de professors invitats de l’antiga inspectoría María Auxiliadora, concretament d’un centre de Huelva i un altre de Sevilla.

En el marc de la jornada es van desenrotllar temes relacionats directament amb l’actualitat de la formació professional. En primer lloc es va presentar el model de coordinació i d’escola de formació professional que actualment és portat en els centres de què era inspectoría de Sevilla. Juan Fernando Martínez, Coordinador Inspectorial de FP i Francisco Manuel García, membre de l’Equip de Coordinació de FP de Sevilla, van ser els encarregats d’obrir la jornada, després del bon dia que va elaborar Javier Vargas, Responsable de Pastoral en FP i la salutació del Director d’Obra, Cándido Orduna i la Directora del Centre, Ana Victòria Navarro i unes paraules del Coordinador d’Escoles de la Zona Centre, Javier Torregrosa.

Carlos Vicente Caballero d’Univers Motivia va sorprendre en la seua exposició amb un nou punt de vista sobre el desenrotllament dels valors emprenedors en els jóvens. Les seues aportacions sobre les claus del futur laboral a què van a enfrontar-se els jóvens i la importància del desenrotllament d’habilitats emprenedores, així com l’ajuda que oferix el coaching en l’orientació laboral, van cridar l’atenció de tots.

A mitja jornada, l’agenda va dividir als participants en dos grups de treball: l’intercanvi d’experiències en FP Dual i Bàsica, així com una trobada de responsables de projectes europeus en els centres representats. Els assistents van poder visitar les instal·lacions del centre de la mà de Juan José González i els caps de departaments didàctics.
 

També et pot interessar …