29 julio 2014

 

Des de la Delegació de Pastoral juvenil de la Inspectoría María Auxiliadora es presenta cada any una àmplia oferta de campaments per als destinataris de l’itinerari d’educació en la fe, una experiència que compta amb més d’un miler de participants que viuen durant l’estiu el millor moment de l’any. Cada etapa, des dels últims cursos de primària fins als jóvens universitaris, han participat en esta experiència que servix per a posar la guinda a l’esforç realitzat durant nou llargs mesos de treball.

El "Da mihi animes caetera tolle" del senyor Bosco es fa realitat any rere any. Més de 3800 participants, raons que donen sentit a un estiu salesià. Raons que justifiquen el desplegament que any rere any realitza la Delegació de Pastoral juvenil a favor dels jóvens.

Els paisatges pirinencs són els triats pels centres i associacions juvenils de Villena, Borriana, Saragossa i Entre Amics de València, mentres que altres centres i associacions com els de Cartagena, Tucumán d’Alacant, Pinardi d’Alcoi i Gentjove d’Elx trien la Comunitat Valenciana per a desenrotllar els seus campaments. Encara que també la Serra de Cazorla a Jaén i Penyalosa a Albacete, acullen als campaments de l’Associació El senyor Bosco d’Alacant i del Centre Juvenil Amics de València. Des de L’Orotava i Fuerteventura, on s’han dut a terme els campaments canaris, fins a Antequera i Sant Josep de la Vall, on es reunixen les etapes de Llum 3-4 i Ads 1-2, passant per Sanlúcar la Major (Sevilla) , on es reunix Ads 3. i Campobosco Còrdova, on es concentren els participants d’ADS 4 i VIDA1-2.

Centenars de jóvens es troben participant en campaments per distints punts de la geografia de la península per a finalitzar amb els universitaris que acudiran a Torí des del pròxim 31 de juliol amb la celebració del Campobosco Nacional. Molts són els espais que acullen intenses setmanes de formació, oració i diversió a l’estil de Don Bosco. També s’oferix un any més el Magone14 que desperta noves vocacions salesianes des de fa 20 anys en la casa de Sant Josep de la Vall. El segell d’identitat d’esta experiència radica en el protagonisme de jóvens amb inquietud que busquen discernir la voluntat de Déu per a les seues vides, a què se suma una nova experiència de comunitat juvenil en Jesús Obrer.

Campaments urbans

Entre els campaments urbans duts a terme pels centres juvenils de la Inspectoría María Auxiliadora són molts els exemples com l’Oratori de Pozoblanco o les activadades elaborades per la Federació El Pati amb el Pla de Municipal de prevenció de Drogues a Sevilla desenrotllat pel Galliner de la Parròquia de Jesús Obrer, el Centre Juvenil Avant de la Trinidad i el Centre Juvenil Eirené de Triana. D’altra banda, per al final de l’estiu es durà a terme el Campament Dels Primers que té lloc en les instal·lacions de Trassierra, en Campobosco (Còrdova) del 18 al 28 d’agost. Mig centenar de jóvens participen del Programa d’Atenció Residencial de la Fundació Projecte Don Bosco, xics amb dificultats d’adaptació, de comportament, amb mesures disciplinares, de barriades deprimides de Còrdova (Les Palmeres) i de vegades, de la barriada tinerfeña d’Arona (El Fraile) …los últims per a la societat, els primers per a Déu.

Com cada any, els jóvens del Centre de Dia Don Bosco i de les Casas d’Acollida Don Bosco de València i Borriana passaran uns dies en la naturalesa a Albaida i Altea. A més l’Escola Don Bosco impartirà El Curs de Monitor de Temps Lliure i d’Animador Juvenil a Godelleta, València. Altres campaments urbans a la Comunitat Valenciana són el campament urbà d’Elx organitzat per la Comissió d’Inclusió Social, que té lloc de l’1 al 7 d’agost en Salesians Elx; el campament urbà del Centre Juvenil Pinardi d’Alcoi del 7 de juliol al 26 de juliol, en el que participen 130 xiquets i jóvens acompanyats per una vintena de monitors de tercer de Primària a primer de Batxillerat; l’Escola d’Estiu del Centre Juvenil Tucumán d’Alacant del 30 de juny al 25 de juliol.

L’Esplai AIJEC dels Salesians a Andorra ha decidit passar les colònies d’estiu lluny dels Pirineus, i ho ha fet en la casa de colònies de Castellnou de Bages, a Catalunya. Una experiència en què han participat un total de 60 niños/as i adolescents d’entre 7 i 13 anys, del 4 a l’11 de juliol.

A Catalunya en aquestos moments s’estan realitzant diferents campaments organitzats des de la Delegació de Pastoral Juvenil.En l’àmbit dels Grups de Fe es realitzen els campaments FOC, del 21 al 28 de juliol, en la casa de colònies "Els 4 vents (4 vents) " (Monestir dels Avellanes) , i el campament JOVES, del 21 al 26 de juliol, en Poblet (Tarragona) , en el que participen jóvens a partir de 2n de Batxillerat. D’altra banda, la Federació de Centres Juvenils El senyor Bosco de Catalunya (FCJDB) , també té previst per al pròxim 18 al 28 d’agost, en la Casa de colònies de Castellnou de Bages, realitzar l’habitual curs de monitors, que compta amb 30 alumnes.

Polsant ací també es pot accedir a les diferents activitats d’estiu que han organitzat des dels diferents esplais i centres juvenils que coordina la FCJDB.

En Ciutadella de Menorca, el Centre Juvenil Gent Jove (Gent Jove) ha organitzat des del 2 de juliol fins a l’1 d’agost, el Casal d’estiu per a 250 xiquets i xiquetes. D’altra banda, per als chicos/as de 1r i 2n de l’ESO s’ha muntat el Campament juvenil i esportiu, en el que han participat 50 chicos/as, els que han pogut disfrutar d’una setmana en la casa de colònies Bini Talaiot. A Osca l’Associació Juvenil Barasona ha organitzat 2 torns de campaments (del 5-15 de juliol / i del 16-26 de juliol) en el que han participat dos grups de 60 xiquets i adolescents d’entre 7 i 13 anys. A Osca, es va organitzar també campaments en Villanúa en el que van participar 100 xics i xiques de les mateixes edats. Conjuntament, Osca i Monzón van organitzar unes convivències de fe, a finals de juny i primers dies de juliol.

També et pot interessar …