18 julio 2014

Un grup de docents de la nova Inspectoría María Auxiliadora es van desplaçar a Torí guiats pel salesià, Rosendo Alabau, qui, amb passió i infinitat de dades, va ser l’encarregat de mostrar els llocs on Don Bosco va realitzar la seua labor pedagògica. El pelegrinatge va començar en Capriglio, el poble de Mamà Margarita, transmissora dels valors en què Don Bosco es va recolzar per a fonamentar la seua vocació educativa.

Posteriorment, el grup es va traslladar a I Becchi el lloc que va veure nàixer al senyor Bosco i que va marcar la seua personalitat i l’esperit que desitjava per a les seues cases. Un fet rellevant va ser el denominat "somni dels nou anys" gràcies al qual Juanito va orientar la seua vocació als jóvens més desfavorits.

La següent parada va tindre com a escenari la ciutat de Chieri d’especial rellevància ja que va marcar la formació de Don Bosco. A Torí, capital del Piemont, els professors van seguir l’itinerari on Don Bosco va realitzar la seua labor educativa: El refugi de la Marquesa de Barolo, el cementeri de Sant Pere In Víncoli, la Casa Moretta, el Prado Filippi, l’Oratori de Valdocco en el que es troba la capella Pinardi, el Museu de Don Bosco, la Basílica de María Auxiladora i l’esglèsia dedicada a San Francisco de Sals, entre altres espais de particular rellevància. Rosendo Alabau, després de més d’una dècada guiant professors als escenaris on el senyor Bosco va exercir la seua labor, seguix emocionant-se en cada viatge "per a mi suposa una gran alegria poder compartir estos moments. Han significat que tots isquem renovats en la devoció a Don Bosco i que els educadors tornen a la seua tasca més emocionats".

Per la seua banda Javier Torregrosa, coordinador d’Escoles de la Zona Centre i integrant del grup, va assenyalar que "ens hem renovat en el coneixement de Don Bosco. És una formació molt interessant per a tots els educadors salesians, a més l’ambient del grup ha sigut excel·lent i molt participatiu.". Els cinc dies, que els vint-i-quatre professors van conviure a Torí, els han creat grans llaços d’unió i, sobretot, han consolidat la seua vocació docent en el carisma salesià.
 

 

També et pot interessar …