17 julio 2014

TV Girona ha emès recentment un reportatge per donar a conèixer el barri i la Parròquia de Santa Eugènia de Ter, on els Salesians s’hi troben fortament arrelats duent a terme la dinamització de la Parròquia i de diversos projectes socials en un barri popular perjudicat especialment  durant aquests anys de crisi. El reportatge l’ha realitzat la Delegació de Comunicació Social del Bisbat de Girona.

De la mà del seu Rector, el salesià José Antonio Iguácel, ens apropa la realitat del barri, amb moltes persones immigrades que tracten de buscar el seu espai i integrar-se a la societat d’acollida, “processos que no són immediats ni senzills”, explica Iguácel.

Podeu veure l’entrevista a Iguácel a partir dels 6 minuts i 43 segons.

 

</ iframe>

La comunitat salesiana a Girona, a més de la Parròquia, treballa a través de la seva Plataforma d’Educació Social (PES) amb els col·lectius més vulnerables. En l’actualitat, dinamitza:

4 Centres Oberts, 2 d’infants i 2 d’adolescents, en conveni amb l’Ajuntament i la Generalitat. 
2 Espais Juvenils en conveni amb l’Ajuntament. 
D’altres projectes:“Treball en famílies" (activitats i seguiment de famílies de nens i adolescents dels Centres Oberts). "Fem Feina" ("Treballem") (Acompanyament i seguiment d’adolescents i joves en la seva situació de estudis no acabats i recerca de feina). 
Centre Juvenil: tres dies a la setmana s’obre el Centre Juvenil per a adolescents i joves a partir de 16 anys. 

Tots aquests projectes els dinamitza un equip de 13 educadors / es socials. 

Una mica d’història 

Els salesians arriben al barri de Santa Eugènia el 1981. El març ja tenen en marxa el Centre Juvenil: excursions, tallers, colònies, rutes … 

El curs 1995-96 s’obre el Centre Juvenil durant la setmana per ajudar a fer els deures. Són els inicis del que després seran els Centres Oberts. Comencen amb voluntaris 3 dies a la setmana fins a arribar tenir els quatre Centres Oberts que tenim actualment. 

El curs 1996-97 davant el nombre creixent d’adolescents que fracassen a l’escola i no saben com entrar en el món laboral es crea el Servei d’Orientació Sociolaboral "Fem Feina" ("Treballem"). 

El curs 2003-04 s’inicia el projecte "Treball Famílies". 

El curs 2011-12 i 2012-13 es realitzen dos projectes prelaborals per a majors de 16 anys.

El curs 2012-13se guanya el concurs de l’ajuntament per dinamitzar dos Espais Joves de Girona.

 

També et pot interessar …