30 junio 2014

La concelebració va tenir lloc en la parròquia Maria Auxiladora, de la casa salesiana de Borriana amb un marcat caràcter alegre i juvenil, alhora que solemne, com l’ocasió ho requeria. José Luis Navarro hi va estar acompanyat pels seus pares, germans i familiars, així com per molts amics, no solament de Borriana sinó d’altres parts de la inspectoria.

Durant l’ordenació, el nou sacerdot va rebre la imposició de mans per part del bisbe i de tots els preveres concelebrantes i també els atributs propis de la seua condició sacerdotal: la casulla i el pa i el calze per a celebrar l’eucaristia. Un moment particularment emotiu va ser el de l’abraçada que tant don Salvador com tots els sacerdots van donar al nou sacerdot.

Don Salvador, en la seua homilia, va demanar al Senyor per al nou sacerdot les virtuts de la fortalesa per a confessar la fe i la confiança en Déu. I va afirmar: “Com a prevere, José Luis ensenyarà a Jesucrist, santificarà i orientarà”. En un altre moment, va dir: “José Luis, a partir d’aquest moment has de començar a donar gràcies a tots els que t’han ajudat quan s’han trobat amb tu en el camí”.

Al final de l’ordenació, després d’unes emotives paraules en les quals el nou sacerdot va agrair a totes les persones que Déu havia posat en el seu camí, l’Inspector Provincial, Cristóbal López li va dir: “José Luis, avui tu fas que cadascun de nosaltres ens qüestionem: si aquest jove està lliurant la seua vida al Senyor, què estic fent jo; perquè tots nosaltres som cridats per Déu i ell espera una resposta de nosaltres”.

Després de la celebració, va continuar la festa amb un aperitiu en el pòrtic del col·legi seguida per un dinar per a tots els salesians i familiars del nou sacerdot.

José Luis Navarro té 30 anys i és natural dels Fayos, petit poble aragonès en la zona del Moncayo. En l’actualitat està acabant els seus estudis eclesiàstics en Martí-Codolar, Barcelona i presta els seus serveis pastorals en la casa salesiana de Sabadell. El pròxim curs, José Luis pertanyerà a la comunitat d’Alacant. 

També et pot interessar …