13 marzo 2015


Salesians Saragossa va celebrar el 12 de març el lliurament de la XXVIII edició del seu prestigiós Premi Don Bosco, que reconeix la recerca tecnològica de joves estudiants. L’acte va estar presidit per la presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi qui va afirmar que "els joves necessiten sempre l’alè del reconeixement al seu treball", més si cap en l’actual context social, va expressar la necessitat que la joventut puga ser protagonista del futur.

En l’acte també van estar presentes altres autoritats com la consellera del Departament d’Educació, Universitat, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, Dolores Serrat; el vicari inspectorial salesià, Ángel Asurmendi; el director de l’Obra Salesiana de Saragossa, José Domingo Anzano; el director de l’Acadèmia General Militar, Jerónimo de Gregorio i el president Confederació d’Empresaris de Saragossa, Ricardo Mur.

La vesprada va començar amb la visita a l’Exposició de les autoritats i empreses convidades on van poder conversar amb els participants i comprovar de primera mà, el nivell dels projectes presentats. Ja en el saló d’actes el President de la Confederació d’Empresaris de Saragossa, Ricardo Mur va oferir als assistents, una conferència sota el títol “Nova projecció de la Formació Professional”
A continuació, dues dels tutors que van participar en aquesta edició, Mª José Fernández de Salesians Sarrià i Jesús Panés de Salesians Campano (Cadis), van dirigir unes paraules als assistents amb les quals es va poder comprovar la il·lusió i motivació que espenta al treball d’aquests joves.

Van intervenir també en l’acte, el representant de la Institució Salesiana a Saragossa, i el vicari inspectorial salesià. Després de l’emocionant lliurament de premis on es va poder veure l’alegria dels guanyadors, la presidenta del Govern d’Aragó, va clausurar l’acte i va proclamar la 29 Edició Nacional del Certamen.

Guardonats
Entre els guardonats amb el primer premi, dotat amb 2.000 euros, va estar el projecte ‘Osabot’, de Jon Eizaguerri i Asier Martín, alumnes del Centre Don Bosco de Renteria (Guipúscoa), que investiga els canvis que desenvolupa el cos humà durant la tercera edat per a construir robots que puguen ajudar als majors a realitzar els exercicis bàsics que precisen. En la categoria de comunicacions el guanyador va ser ‘La caseta de xocolata’, un producte educatiu capaç d’integrar als cinc sentits d’una vegada, de la mà de David Gibert i Mónica Serrano, de Salesians Sarrià, Barcelona. Finalment, en la secció de ciències va ser premiat un projecte de ‘ecotúnel’, en el qual dos alumnes del centre amfitrió van proposar el muntatge d’un túnel sostenible.

També et pot interessar …