ESP CAT/VAL
divendres, 10 d'abril de 2020
Rector Major: “Cal prioritzar la missió salesiana amb els joves d'avui i entre ells als més abandonats”
Rector Major: “Cal prioritzar la missió salesiana amb els joves d'avui i entre ells als més abandonats”
- Per: ANS Torí
25/02/2020 - 24 Visites


En la inauguració oficial del Capítol General 28.

Salesians i representants de la Família Salesiana es van reunir en la inauguració oficial del Capítol General 28 que se celebra a Torí-Valdocco dissabte passat 22 de febrer.
El Rector Major, Ángel Fernández Artime, en el seu discurs d'inauguració, va recordar: “Estem cridats a destriar amb realisme, coratge i determinació la direcció del camí a seguir en aquest segle XXI, en un moment eclesial molt especial de renovació i purificació”.
Passant al tema i als objectius específics de la CG28, el Rector Major va cridar l'atenció sobre alguns objectius.
Abans de res, recordar que cal prioritzar la missió salesiana amb els joves d'avui, “i entre ells donar prioritat als més necessitats, als més pobres i als més abandonats”.
Qui és el Salesià que va a la trobada amb els joves avui? Quin és el seu perfil? El que som i el que tenim, el nostre model és Don Bosco.
Per al Rector Major,“amb Don Bosco com a model, dir Salesià avui, hauria de ser el mateix que dir:

  • •home consagrat de profunda fe
  • •amb passió apostòlica pels joves
  • •un fill de Déu que sap que és i se sent com un pare per als joves...
  • •amb identitat carismàtica de cadascun que enriqueix a l'Església amb el carisma de Don Bosco i crea una comunió eclesial
  • •un apòstol de la joventut sempre fidel, sempre flexible i creatiu
  • •sempre un educador, sempre un amic dels joves”.

Missió amb els laics

Avui, més que en uns altres temps, el salesià conviu amb els laics en la missió i la formació. I en aquest camp cal anar més enllà, i el Rector Major espera que el Capítol General “consideri tal vegada alguns d'aquests punts sobre els quals impulsar el nostre discerniment”, per a superar les resistències en la missió compartida amb els laics, per a créixer en la reciprocitat en les relacions entre Salesians i laics, amb la formació conjunta.

La inauguració del Capítol General va comptar amb la participació de diferents personalitats com l'Alcaldessa de Torí, Chiara Appendino, qui va valorar que les activitats de la Congregació Salesiana “es reflecteixen en el procés continu i en l'obstinació d'educar als joves i per ensenyar-los a ser solidaris i atents amb els més febles, per a acollir sense prejudicis als qui deixen el seu país d'origen i somien amb construir una nova vida”.

Monsenyor Nosiglia, Bisbe de Torí, va destacar l'actualitat de l'experiència educativa de Don Bosco: “Del patrimoni i de l'experiència que ens va deixar Don Bosco, podem treure alguns trets fonamentals de tota l'acció educativa: l'autoritat de l'educador, la centralitat de les relacions personals, l'educació com a acte d'amor (“Cosa del cor”, com deia Don Bosco), la formació integral de la persona, la corresponsabilitat en la construcció del bé comú”.

Amb una mirada a la Família Salesiana, la Mare Yvonne Reungoat, Superiora General de les Filles de María Auxiliadora, va subratllar l'oportunitat i la necessitat de cada capitular en l'horitzó mundial. Va recordar a les FMA que es preparen per a celebrar el seu Capítol General. Ha manifestat que “són una oportunitat preciosa per a reavivar avui la passió apostòlica i missionera que va alimentar els inicis de la Família Salesiana i que tractem de mantenir-la visqui avui”.

Renato Valeria, president de ADMA Primària de Torí va agrair i desig que aquest “CG28 sigui un temps profund de trobada, oració i discerniment”.

 

 

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

9

abr

Entrevista a Carmen María Espino, professora en Salesians Elx i promotora del projecte BIKreando.
9

abr

Bosco Global comparteix algunes de les iniciatives després d'establir un diàleg amb aquestes presènc ...
8

abr

Havia complert els 79 anys d'edat, els 62 de salesià i els 52 de sacerdot.
8

abr

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora ofereix una selecció musical per a aquests dies en aquest ...
7

abr

José Joaquín Gómez posa a les nostres mans un material imprescindible per a ajudar-nos a aprofundir ...
7

abr

Amb aquesta senzilla imatge de dol volem tenir present a totes les persones que estan morint per la ...
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2020
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat