EPI | CICLE B – IV DIUMENGE DE QUARESMA

15 abril 2024

Jn 10,11-18

NARRADOR: En aquell temps, Jesús parlà així:

JESÚS: Jo sóc el bon pastor.

NEN 1: Per què parlava dels pastors? Què volia dir?

JESÚS: El bon pastor dona la vida per les seves ovelles. El qui no és pastor, sinó que treballa només a jornal, quan veu venir el llop, fuig i abandona les ovelles, perquè no són seves. És que ell només treballa pel jornal i tant se li’n dóna, de les ovelles. Llavors el llop les destrossa o les dispersa. Jo soc el bon pastor.

NEN 2: Per què sempre parla amb exemples?

NARRADOR: És perquè s’entengui millor. Ja veuràs, ho entendràs tot.

JESÚS: Tal com el Pare em coneix i jo conec el Pare, jo reconec les meves ovelles, i elles em reconeixen a mi, i dono la vida per elles. »Encara tinc altres ovelles, que no són d’aquest ramat. També les he de conduir jo, i faran cas de la meva veu. Llavors hi haurà un sol ramat amb un sol pastor. El Pare m’estima perquè dono la vida i després la recobro. Ningú no me la pren. Soc jo qui la dono lliurement. Tinc poder de donar-la i de recobrar-la. Aquesta és la missió que he rebut del Pare.

Jesús per explicar algunes coses posava exemples o ho comparava amb altres coses, perquè el qui l’escoltés ho pogués reconèixer en el que feia cada dia. Així que l’entenien molt bé. Per exemple un dia per fer-los saber quant ens estimava els va dir: Jo soc un pastor bo que cuida de les seves ovelles, les defensa de tots els perills, les acompanya en tot moment i les porta on puguin menjar pastures fresques i beure aigües netes. Jo soc un pastor bo que viu tot el dia dedicat al seu ramat i que està disposat a donar la vida pel bé de les seves ovelles. Així és com ens estima a nosaltres.
que cuida i protegeix el seu ramat,
que no el deixa sol en la dificultat,
que l’acompanya sempre.

Tu ets el bon pastor,
que coneixes les nostres esperances,
que ens mostres el camí,
que ens encoratges en la marxa.

Fes-nos assaborir
els petits passos del dia a dia.
Il·lumina els nostres horitzons.
Ajuda’ns a obrir els braços per a acostar i per a unir.

Mostra’ns el camí compartit,
ensenya’ns a caminar units,
Ajuda’ns a ser dels bons pastors,
els uns amb els altres.

Juguem
Pinta el dibuix