ESP CAT/VAL
divendres, 10 d'abril de 2020
Salesians posa el focus en l'esport com una activitat de primer ordre
Salesians posa el focus en l'esport com una activitat de primer ordre
- Per: Marian Serrano
24/02/2020 - 19 Visites


Amb el títol "Esport per créixer" el dissabte 22 de febrer es va celebrar la I jornada interinspectorial de l'esport salesià.

"S'ha desenvolupat segons les previsions", afirmaven des de les delegacions de Pastoral Juvenil de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) i Salesians Santiago el Mayor (SSM) encarregades de l'organització, "Entre els objectius previstos, hi havia la necessitat de visualitzar la realitat de l'Esport de manera global, actualitzar la "Proposta educativa de l'Esport salesià" i compartir un seguit de bones pràctiques que estem desenvolupant, cosa que s'ha complert ".

Va començar la jornada, celebrada a Salesians Atocha a Madrid, amb una salutació inicial per part de Txetxu Villota, Delegat Inspectorial Pastoral Juvenil de Salesians SSM, i una oració dirigida per Francisco José Pérez, Delegat Inspectorial de SMX.

El dia estava organitzat en tres blocs: conferència, taula rodona i bones pràctiques. Per a la conferència es va comptar amb José Joaquín Gómez Palacios SDB, que va comunicar als presents la importància de el joc i de l'esport en la pedagogia salesiana: "Amb mestratge comunicatiu, va parlar de D.Bosco, del pati com a lloc físic i espai educatiu de primer ordre; per acabar desglossant algunes claus inspiradores de la Proposta Salesiana de l'Esport ", afirma Txetxu Villota.

Després, va tenir lloc una molt interessant "taula rodona", protagonitzada per Carles Folguera, director de La Masia del 'FC Barcelona; Joaquin Caparrós, entrenador i director de desenvolupament del talent del Sevilla FC, Pablo Blanco, coordinador del planter al Sevilla FC; Raúl Pérez, exjugador de bàsquet i relacions institucionals del Betis Coosur de Bàsquet., Manolo Delegado, preparador físic i assessor de l'Athletic Club; i José Luis Calderón; agent esportiu, que va moderar el diàleg dels intervinents. Per als responsables d'esports i entrenadors dels centres salesians comptar amb la visió d'aquestes persones immerses en l'esport professional i en el treball amb les pedreres va suposar un enfocament molt realista.

La tarda estava organitzada per compartir bones pràctiques, relacionades amb la formació, el «coaching» esportiu, l'organització de clubs i d'esport escolar o la formació de l'entrenador-educador, entre d'altres. Finalitzava el dia amb una reunió per inspectories per concretar inquietuds i elements d'avanç.

A la fi de la jornada, regnava entre els participants una sensació de satisfacció general pel viscut; valorant la convocatòria en si, i, com afirmava Txetxu Villota, "encoratjant el desig que l'Esport es constitueixi com una realitat de primer ordre a les nostres cases salesianes".
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

9

abr

Entrevista a Carmen María Espino, professora en Salesians Elx i promotora del projecte BIKreando.
9

abr

Bosco Global comparteix algunes de les iniciatives després d'establir un diàleg amb aquestes presènc ...
8

abr

Havia complert els 79 anys d'edat, els 62 de salesià i els 52 de sacerdot.
8

abr

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora ofereix una selecció musical per a aquests dies en aquest ...
7

abr

José Joaquín Gómez posa a les nostres mans un material imprescindible per a ajudar-nos a aprofundir ...
7

abr

Amb aquesta senzilla imatge de dol volem tenir present a totes les persones que estan morint per la ...
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2020
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat