ESP CAT/VAL
divendres, 10 d'abril de 2020
La missió està cridada a renovar la pastoral salesiana
La missió està cridada a renovar la pastoral salesiana
- Per: Manuel Serrano
22/02/2020 - 10 Visites


El mes en què el Papa Francesc ha publicat l'exhortació postsinodal 'Estimada Amazònia', els Salesians a Espanya presenten el llibre 'La missió renova la pastoral', fruit de l'últim Seminari d'Animació Missionera.

Els Salesians a Espanya han presentat el llibre 'La missió renova la pastoral', en què es recull el treball de l'últim Seminari d'Animació Missionera, celebrat a Madrid el març de 2019. «Si la pastoral vol ser nova, ha de deixar-se il·luminar per l'esperit missioner, i si la missió vol donar respostes a la novetat, ha de tenir una concreció pastoral », s'exposa en el llibre.

El llibre inclou les tres ponències marc del Seminari d'Animació Missionera: 'L'Animació Missionera en el nou paradigma de la missió', de Roberto Calvo Pérez, catedràtic de la Facultat de Teologia de el Nord d'Espanya (Burgos); 'Passat, present i futur de l'Animació Missionera a la Congregació Salesiana', de Gianni Rolandi, membre del Dicasteri de Missions dels Salesians de Don Bosco; i 'Una pastoral juvenil que es renova des de la missió: L'Animació Missionera a la Pastoral Juvenil Salesiana', de Miguel Ángel García Morcuende, membre del Dicasteri de Pastoral Juvenil de la Congregació entre els anys 2010 i 2017.

Els responsables de l'Animació Missionera dels Salesians a Espanya analitzen en el llibre la situació actual de l'Animació Missionera, identificant els reptes que afronta. A continuació, s'exposen les claus perquè la missió renovi la pastoral. El llibre conclou amb una proposta de línies d'acció per a l'Animació Missionera, per a les que s'empra la metodologia de «reconèixer, interpretar i triar».

Aquest llibre pretén guiar el treball de l'Animació Missionera de la mà de la Pastoral Juvenil. El concepte de missió està en constant revisió pels canvis socials derivats de la globalització, les migracions, el pluralisme, el nou context cultural ... L'Església segueix de prop aquesta realitat i el Papa Francesc està donant respostes adaptatives amb el seu magisteri, com amb la última exhortació apostòlica postsinodal, 'Estimada Amazònia', publicada aquest mes. També els Salesians volen seguir apostat per una missió fructífera, encoratjant el caràcter vocacional i missioner de tot cristià, especialment dels membres de la Família Salesiana i dels joves.
 
 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

9

abr

Entrevista a Carmen María Espino, professora en Salesians Elx i promotora del projecte BIKreando.
9

abr

Bosco Global comparteix algunes de les iniciatives després d'establir un diàleg amb aquestes presènc ...
8

abr

Havia complert els 79 anys d'edat, els 62 de salesià i els 52 de sacerdot.
8

abr

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora ofereix una selecció musical per a aquests dies en aquest ...
7

abr

José Joaquín Gómez posa a les nostres mans un material imprescindible per a ajudar-nos a aprofundir ...
7

abr

Amb aquesta senzilla imatge de dol volem tenir present a totes les persones que estan morint per la ...
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2020
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat