ESP CAT/VAL
dimecres, 11 de desembre de 2019
Carta del Rector Major amb motiu del 150è aniversari de la fundació de ADMA
Carta del Rector Major amb motiu del 150è aniversari de la fundació de ADMA
- Per: ANS.
18/07/2019 - 98 Visites


‘Abandona't, confia, somriu!’

"Abandona't, confia, somriu!" Aquest és el títol de la carta del Rector Major, P. Ángel Fernández Artime, dirigida als Salesians i a tota la Família Salesiana en ocasió del 150é aniversari de la fundació de l'Associació de María Auxiliadora (ADMA), promoguda per Don Bosco el 18 d'abril de 1869, un any després de la consagració de la Basílica de Maria Auxiliadora en Valdocco.

El desig de don Ángel Fernández Artime és renovar la dimensió mariana de la vocació salesiana, revisant les conviccions subjacents amb una acurada avaluació de la devoció a Maria Auxiliadora com a salesians de Don Bosco. Això pot convertir-se en un suggeriment útil per a tota la Família Salesiana del món, de manera que avui es faça present la crida que Don Egidio Viganó, setè successor de Don Bosco, fera en el seu temps, quan va convidar tota la Congregació i la Família Salesiana a “Acollir Maria a la nostra casa”.

Amb el desig de tindre cada vegada més a “María Auxiliadora a casa”, la carta ofereix una reflexió sobre l'adhesió salesiana a l'Eucaristia i a Maria Auxiliadora, sobre el camí recorregut en aquests 150 anys de fundació de ADMA, el caràcter popular del carisma salesià com un tresor que cal custodiar i també sobre el camí que cal seguir “des de la casa de l'Auxiliadora fins a les nostres llars”.

En línia amb l’Estrena d'enguany: “La santedat també per a tu”, la carta del Rector Major recorda que no hi ha camí a la santedat sense l'Eucaristia. L'Eucaristia és la pedra angular per a la conversió radical del cor a l'amor de Déu. El lliurament a Maria és una condició per a viure la gràcia baptismal i madurar-la en el camí de la fe, convençuda que Ella pren "de la mà" per a portar-la a la trobada amb el seu Fill Jesús.

“La devoció a María Auxiliadora va ser entesa i promoguda per Don Bosco precisament amb una perspectiva d'ajuda i defensa de la fe al poble de Déu, temptat per ideologies que buidaven el sentit cristià de la vida i per tants moviments que atacaven la fe i la unitat de l'Església fundada sobre la roca ferma de la professió de fe de Pere”. Amb ADMA Don Bosco ha volgut oferir al poble cristià un itinerari de santificació i apostolat senzill i accessible a tots, amb la intenció de defensar i promoure la fe del poble i valorar els continguts de la religiositat popular.

En conclusió, el Rector Major expressa: “En donar gràcies per aquests 150 anys de vida de l'Associació de Maria Auxiliadora, comprometem-nos, fidels al carisma del nostre sant fundador de la Família Salesiana, a deixar-nos guiar per l'Esperit Sant per a un renovat impuls evangelitzador i educatiu. Es tracta de portar la fe en Jesucrist i l'amor a María a tots els joves, xiquets, xiquetes, adolescents, especialment als més pobres i necessitats (mai l'oblidem)”. I sentencia: “Es tracta de sembrar aquesta sensibilitat ja en els primers anys en què els xiquets i les xiquetes viuen l'edat d'or de la fascinació pels valors religiosos, es tracta de compartir aquesta fe en Jesús i l'amor a la nostra Mare amb molts amics i familiars, col·legues, veïns, coneguts. L'essencial d'aquest impuls evangelitzador consisteix a renovar l'Associació prestant especial atenció a la família i les noves generacions. Seguint aquestes petjades, romandrem fidels al camí recorregut per Don Bosco”.
 

El text complet de la carta es troba disponible ací

 

Escribe un comentario
Últimes Notícies

Organitzats per l'editorial edebé, la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge-Servei, i la fundació Educo.
Va tenir lloc en la jornada del 9 de desembre a la casa de Málaga.
9

dic

És el cinquè any del projecte de la Plataforma Social dels Salesians a Catalunya i la Fundació Joven ...
9

dic

Dins de els "Premis al Mèrit Esportiu de la Regió de Múrcia 2019?
9

dic

El Rector Major va visitar la presència salesiana per clausurar el 125è aniversari.
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat