ESP CAT/VAL
dissabte, 19 d'octubre de 2019
Salesians Rocafort s’adhereix a la campanya “Entorns sense fum”
Salesians Rocafort s’adhereix a la campanya “Entorns sense fum”
- Per: Salesians Rocafort
20/06/2019 - 81 Visites


Una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El passat 31 de maig, en el marc del Dia Mundial Sense Tabac, Salesians Rocafort va fer un pas més en el compromís per la salut i va instal·lar als accessos de l'escola els rètols de la campanya “Entorns sense fum”, que conviden a mantenir els voltants de l'escola lliures del fum de tabac. 

La sensibilitat de l’ escola envers el problema del tabaquisme s’ha concretat els darrers cursos en la realització d’un projecte interdisciplinar amb els alumnes d’ESO.
 
L'objectiu és, en primer lloc, protegir els menors dels efectes altament nocius del tabac com a fumadors passius i desnormalitzar la presència del tabac en el seu entorn, la qual cosa disminueix que s’iniciïn . En segon lloc, també es vol animar als adults que encara fumen a deixar-ho, per la seva salut i per la dels que més s’estimen, tot donant a conèixer programes de suport a la cessació tabàquica en col·laboració amb el CAP Sant Antoni i amb l’equip de Control del Tabac del Institut Català d’Oncologia.
 
Porten tres anys recollint dades d’exposició al fum ambiental del tabac de l’alumnat (a casa, al cotxe familiar i ara també als accessos de l’escola). Les dades són esperançadores i cada any es constata una reducció en les exposicions però cal continuar treballant per allunyar el tabac de la nostra vida. Sempre és un bon moment per a deixar de fumar! O al menys per a no fumar a casa, al cotxe o a la porta de l’escola. 
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Contribueix a que 11 Centres Juvenils de Catalunya obrin cada cap de setmana per a 1.480 joves
La nova obra del jesuïta José María Rodríguez Olaizola
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat